Sud u BiH odredio pritvor “škaljarcu” kojeg potražuje Interpol Beč

Foto: nap.ba

Sud Bosne i Hercegovine je u postupku izručenja potraživanog Cetinjanina Stefana Kovača, prema međunarodnoj potjernici Interpola Beč, donio rješenje kojim se Kovaču određuje privremeni pritvor u trajanju od 18 dana.

Potjernica za Crnogorcem raspisana je s ciljem vođenja krivičnog postupka pred nadležnim pravosudnim organom Republike Austrije, a zbog sumnje da je počinio krivično djelo članstvo u kriminalnoj organizaciji, u vezi s krivičnim djelom ubistvo u pokušaju.

Stefan Kovač, koji, prema operativnim podacima policije, važi za visokorangiranog člana „škaljarskog klana“, uhapšen je 12. januara 2024. u Sarajevu.

On se sumnjiči da je 2020. godine, s dvojicom saučesnika, u Beču htio da likvidira Kotoranina Dragana Kašćelana, bliskog “kavačkom klanu”.

Zavjera za pokušaj ubistva otkrivena je pregledom prepiske na Sky aplikaciji između Kovača i osobe koja se potpisivala kao “Džon Goti”.

Kasnije je utvrđeno da iza ovog imena na Sky-u stoji Cetinjanin Risto Mijanović zvani Rile Kapetan.

Protiv Kovača se ponovo vodi postupak i pred Višim sudom u Podgorici zbog pokušaja ubistva Kašćelana u Beču. Kovaču je 8. maja prošle godine ukinut pritvor nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvu presudu kojom je za ovo djelo bio osuđen na tri godine zatvora.

Izvor:

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.