Suđenje Zviceru u Beogradu 26. marta

Radoje Zvicer, foto: Detective info

Pred sudom u Beogradu za 26. mart zakazano je suđenje Radoju Zviceru, koji važi za vođu “kavačkog” kriminalnog klana. Istovremeno se sudi i Nikoli Vušoviću. Pred istim sudom 12. marta nastavlja se suđenje odbjeglom crnogorskom policajcu Ljubu Miloviću, koji se i u Srbiji tereti za teška krivična djela. Protiv Zvicera i Milovića i u Crnoj Gori je podignuto više optužnica.

Zvicer i Vušović se sumnjiče da su od početka 2019. godine do 11. novembra 2022. godine na teritoriji Srbije i Crne Gore organizovali kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali ostali osumnjičeni.

Ova grupa je, kako se sumnja, za cilj imala vršenje krivičnih djela teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, prinuda i izazivanje opšte opasnosti, a radi sticanja finansijske i druge koristi.

Optužnicom im je na teret stavljeno da su pokušali cijanidom da otruju osobu koja se nalazila u pritvoru u Crnoj Gori i bila je spremna na saradnju sa istražnim organima te države.

Sumnjiče se da su rođenu sestru žrtve, prijetnjama, paljenjem lokala i automobila u njenom vlasništvu, prinudili da sa njima sarađuje i ubijedi brata da odustane od saradnje.

Oni su je nakon toga, bez njenog znanja, iskoristili da rođenom bratu odnese otrovanu hranu u pritvor da bi ga tako ubili.

Izvor: RTCG

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.