Sudski savjet odlučio: Danilović, Vuković i Ružičić izabrane za sudije Vrhovnog suda

Dosadašnja sutkinja Višeg suda u Podgorici Senka Danilović, sutkinja Apelacionog suda Ana Vuković i sutkinja Upravnog suda Jelena Ružičić izabrane su za sudije Vrhovnog suda.

“Sudski savjet je na šestoj sjednici, održanoj 9. i 10. februara, shodno zakonskoj proceduri sproveo intervju sa kandidatima koji su se prijavili na javni oglas od 27. marta prošle godine, za izbor troje sudija Vrhovnog suda Crne Gore, i to sa Boljević Ognjanom, Vojinović Perović Anom, Vuković Anom, Danilović Senkom, Moštrokol Vesnom, Otašević Nenadom, Ružičić Jelenom i Šoškić Ljiljanom“, saopšteno je iz Sudskog savjeta.

Na osnovu utvrđene Rang liste, Savjet je donio odluku za izbor Danilović, Vuković i Ružičić.

Savjet je na osnovu člana 35 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, a postupajući po javnom oglasu za izbor predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore, objavljenom 19. januara godine, sačinio listu kandidata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove za izbor predsjednika Vrhovnog suda, i istu će dostaviti Opštoj sjednici Vrhovnog suda na dalji postupak.

“Na dati oglas prijavljeni kandidati su Ranko Vukić, sudija Vrhovnog suda i Ana Vuković sudija Apelacionog suda Crne Gore”, ističe sud.

Donijeta je odluka da se raspiše javni oglas za popunjavanje po jednog sudijskog mjesta u Apelacionom i Upravnom sudu Crne Gore, kao i odluka da se raspiše interni oglas za popunjavanje po jednog slobodnog sudijskog mjesta u Višem sudu i Osnovnom sudu u Podgorici.

Izvor: Adria

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.