Sve dojave o bombama u Srbiji stigle sa servera iz inostranstva, navdno zbog neuvođenja sankcija

Intervencija policije Foto: Mondo

Sve dojave o podmetnutim bombama upućene su sa servera u inostranstvu, saznaje “Blic”. Kako izvor kaže, pretpostavlja se da je riječ o vidu pritiska na Srbiju zbog neuvođenja sankcija Rusiji. Navodno sve lažne dojave o podmetnutim bombama upućene su sa servisa Proton mejla.

Sve je počelo nakon početka agresije Rusije na Ukrajinu mejlovima o lažnim bombama u avionima Er Srbije od Beograda do Moskve. Dojave o bombama potom su se pojavile i u tržnim centrima, zatim i školama.

Danas je u 21 školi u Beogradu i nekoliko drugih gradova cirkularnim mejlom javljeno da je postavljena bomba, ali se ispostavilo da su sve dojave lažne. U toku popodneva, dojavljeno je da su postavljene bombe i na mostovima u Beogradu i u tržnim centrima, ali se ispostavilo da su i one lažne.

Dojave koje su poslate školama, stigle su mejlom sa propratnim tekstom u kojem je pisalo:

“Čudan osjećaj smirenosti kao da čekamo normalan dan, ista rutina kao i uvijek. Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga ko nam se nađe na putu. Osjećaj da je sve oko sebe samo san nas ne napušta. Ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od posljednjih. Ubijaće vas automobilima, bombama, noževima, svime što vam dođe pod ruku. Ološ poput nas unišiće sve oko sebe, jer je svijet truo, svi ste truli iznutra”, piše u mejlu.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me