Tužilački savjet izabrao 10 kandidata za državne tužioce

Foto: VDT

Vršiteljka dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović posjetila je Centar za edukaciju u sudstvu i državnom tužilaštvu gdje je razgovarala sa predsjednicom Upravnog odbora Centra Ljiljanom Lakić.

Jovanović je informisala Lakić da je Tužilački savjet donio odluku o izboru deset kandidata za državne tužioce, koji će u Centru pohađati teorijski dio programa inicijalne obuke.

Centar daje nemjerljiv doprinos unaprjeđenju rada ne samo Državnog tužilaštva, već pravosuđa u cjelini, rekla je Jovanović.

Jovanović je, kako se navodi, informisala Lakić da je Tužilački savjet donio odluku o izboru deset kandidata za državne tužioce, koji će u Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu pohađati teorijski dio programa inicijalne obuke.

“Shodno oglasima za izbor kandidata za državne tužioce koje je objavio Tužilački savjet, u Centru očekujemo upućivanje na inicijalnu obuku ukupno 23 kandidata za državne tužioce”, navela je Lakić.

Sagovornice su se saglasile da se obukom u Centru stvara “dobra osnova” za praktični dio obuke budućih državnih tužilaca, kako bi oni bili spremni da se prilikom izbora na funkciju državnih tužilaca u kratkom roku pripreme za konkretna postupanja.

Kroz programe Centra i brojne obuke svoja znanja i vještine unapređuju ne samo kandidati, već i državni tužioci i zaposleni u Državnom tužilaštvu, kazala je Jovanović.

Lakić je upoznala Jovanović sa planom obuka u Centru za naredni period i izrazila uvjerenje da će predstavnici Državnog tužilaštva aktivnim učešćem na obukama dati pun doprinos njihovoj uspješnoj realizaciji i da će primjenjivati stečena znanja u svakodnevnom radu.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me