Tužilački savjet odbio pritužbu tužioca Šoškića u kojoj je pomenuo i članak portala PRESS

Šoškić

Tužilaški savjet (TS) na današnjoj sjednici odbio je pritužbe državnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu Miloša Šoškića u kojima se tvrdilo da mu je ugrožena samostalnost u radu.

Šoškić je u pritužbi naveo da je njegova ranija kandidatura za izbor glavnog specijalnog tužioca iznova probudila pojedince iz određenih neformalnih centara moći, tj. medija i NVO sektora koji su, kako tvrdi, nastavili orkerstriranu paljbu koja prema njemu traje skoro deset godina.

Šoškićeve dvije pritužbe analizirala je Komisija za razmatranje pritužbi rukovodilaca državnih tužilaštava i tužilaca u vezi sa ugrožavanjem njihove samostalnosti, i zaključila da nijesu osnovane.

Takvo mišljenje komisije usvojeno je na današnjoj sjednici Tužilačkog savjeta, kako je obaviješten RTCG.

Šoškić je u pritužbi naveo podatke iz svoje biografije tvrdeći da radi na unapređenju svog znanja i trudi se da stiče nove vještine. Naveo je dostignuća i uspjehe, kao i funkcije koje je obavljao. 

On, međutim, navodi da je njegovo omalovažavanje u pojedinim medijima išlo dotle da je u jednom članku navedeno kako upućeni tvrde da se raspitivao šta mu je od dokumentacije potrebno da bi se prijavio na javni oglas TS-a, a sve u jasnoj namjeri da se predstavi kao tužilac koji i ne zna šta mu je od dokumentacijje potrebno za konkurs. 

Pobrojao je i članke koji su ga predstavljali u negativnom svijetlu, uključujući i članak objavljen na portalu PRESS 24. marta ove godine pod nazivom “Specijalni tužilac danas pio kafu sa porodičnim prijateljem Vesne Medenice“.

Radi se o članku u kojem su objavljene fotografije Šoškića i biznismena bliskog vlasti Zorana Ćoća Bećirovića.

Šoškić je tvrdio u pritužbi da mu je ukupnim takvim izvještavanjem ugrožena samostalnost u radu.  

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me