U 15 opština negativan prirodni priraštaj, u Šavniku jedna svadba

foto: Ilustracija

Za jedanaest mjeseci prošle godine u 15 crnogorskih opština zabilježen je negativan prirodni priraštaj, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

Najveći negativan prirodni priraštaj u tom periodu zabilježen je u Pljevljima gdje je za 11 mjeseci rođeno 145 beba, a u istom periodu umrlo je 386 osoba.

Slijedi Nikšić sa negativnim prirodnim priraštajem od – 143.

U istom periodu u 10 crnogorskih opština zabilježen je pozitivan prirodni priraštaj. U Podgorici je razlika između živorođene djece i preminulih najveća i iznosila je 915. U Plavu je ta razlika iznosila samo jedan u korist živorođenih.

Kada je riječ o kretanju stanovništva unutar Crne Gore, u 15 opština je zabilježen veći broj odlazaka, od broja građana koji su se doselili u taj grad, pokazuju podaci Monstata.

Najveću negativno razliku između odseljenja i doseljenja imalo je Bijelo Polje. Iz tog grada otišlo je 290 ljudi dok se doseliki njih 134. Slijedi Šavnik iz kojeg je otišlo 130 osoba, a deselilo se pet.

U Šavniku sklopljen samo jedan brak

Kada je riječ o sklopljenim brakovima za 11 mjeseci prošle godine očekivano najviše ih je bilo u Podgorici 979, dok je u istom periodu registrovan 321 razvod, stoji u podacima Monstata.

Najmanje brakova samo jedan sklopljen je u Šavniku, slijede Pljužine sa šest i Žabljak sa devet i Kolašin sa 11 vjenčanja u 11 mjeseci.

U 11 opština nije evidentiran nijedan razvod.

 Foto: podaci Monstat-a

Izvor: RTCG

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.