UEFA izbacuje Totenhem iz Evrope

Foto: AA.com.tr

Fudbaleri Totenhema, biće najvjerovatnije izbačeni iz Lige konferencije, pošto ne postoji slobodan termin za odigravanje utakmice londonskog kluba protiv francuskog Rena koja je u četvrtak odložena zbog velikog broja oboljelih od korone u engleskom timu.

UEFA je donijela odluku da odloženi meč neće moći da se igra, a to bi moglo da napravi potpuni haos u evropskom takmičenju i sada će disciplinsko vijeće odlučiti koji će biti rezultat te utakmice!

UEFA: “U skladu s Aneksom J Pravila Lige konferencija, UEFA je, u saradnji s oba kluba, pokušala da pronađe održivo rješenje za odlaganje utakmice kako bi osigurala da se grupna faza završi kako treba. Nažalost, uprkos svim naporima, rješenje nije bilo moguće. Kao rezultat toga, utakmica se više ne može igrati i stvar će biti proslijeđena Uefinom Nadzornom, etičkom i disciplinskom tijelu kako bi se donijela odluka u skladu s Aneksom J gore spomenutim pravilima.”

Totenhem je bio u velikom problemu zbog osam igrača zaraženih korona virusom, kao i još pet članova stručnog štaba.

Problem je nastao kada je Ren stigao u London na odigravanje meča nakon što im je bilo potvrđeno da će meč biti odigran, da bi se u sredu uveče UEFA predomislila i izašla u susret Totenhemovom zahtjevu da meč bude odložen.

Sasvim sigurno da će cio slučaj, ukoliko Totenhem bude kažnjen, čak izbacivanjem iz evropskog takmičenja izazvati haos, jer je UEFA prvo odobrila odlaganje utakmice, a potom se predomislila tako da i evropska kuća fudbala snosi veliku odgovornost na nastalu situaciju.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.