Ugostitelji najavljuju veću cijenu kafe u lokalima

Kao što je ranije bilo i najavljeno, u Crnoj Gori je poskupila kafa. Cijena kilograma kafe više ne iznosi devet već 12 eura što je povećanje od 30 odsto. Građani su za Gradsku RTV negativno komentarisali ovo poskupljenje, dok ugostitelji najavljuju da će podići cijenu kafe u svojim objektima.

Dan bez šoljice kafe mnogima je nezamisliv, a od juče taj užitak je skuplji. Rajka Filipović, koja već 16 godina radi kao prodavačica u kiosku kafe kaže da su mnogi bili “šokirani” i da su unaprijed kupili po nekoliko kilograma.

„Kafa je bila devet eura po kilogramu, 100 grama kafe koštalo je 90 centi, a od juče se poskupila. Narod ima reakciju, to je 30 odsto povećanja, sad je kafa 12 eura“, kaže za Gradsku RTV Rajka Filipović.

Većina građana primjećuje svakodnevno poskupljenje. U anketi za Gradsku RTV neki su negodovali.

I ugostitelji najavljuju poskupljenje kafe, te ističu da plate već duži vremenski period ne prate nove cijene.

Poznati podgorički ugostitelj i predsjednik Udruženja ugostitelja Momo Sladaković smatra da će nakon ovog poskupljenja mnogi umjesto uobičajene dvije kafe dnevno sada popiti samo jednu.

„Kafa je prije jednu godinu bila euro, sada košta dva do 2,5 eura. Na gostu da izabere gdje će. Ništa nije skupo, neka ide tamo gdje god misli da je cijena realna. Zašto? Ovdje je kafa dva eura. Niko ga ne pita, neka pogleda u cjenovnik, skupo – skupo, neka traži drugo. To je tako, to je realno“, kazao je Sladaković.

Podsjećamo, sirova kafa brodovima stiže iz Indije, Brazila i Vijetnama, a ove godine zbog vremenskih prilika berba je slabija. Sve to utiče na skok cijena na svjetskom nivou, ali građanima to ne predstavlja utjehu.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.