Uhapšen Nikšićanin: Nije se zaustavio na znak stop, prošao kroz crveno, prouzrokovao udes, pa pobjegao

foto: RTNK

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili su slobode R.Đ. (20) iz Nikšića.

R.Đ., kao učesnik u saobraćaju, upravljao je vozilom marke „BMW” i nije se zaustavio bez obzira na znak za zaustavljanje dat od strane policijskog službenika, već je nastavio kretanje, saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, R.Đ. se nije zaustavio ispred obilježenog pješačkog prelaza i zaustavne linije, već je nastavio kretanje kroz raskrsnicu, iako je na semaforu bio zabranjen prolaz za smjer kojim se kretao – bilo je aktivno crveno svijetlo.

„Nastavljajući dalje kretanje, izvršio je preticanje drugog vozila, prešavši preko neisprekidane uzdužne linije na kolovozu, koristeći pritom saobraćajnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera.

Osim toga, R.Đ. je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu, nakon čega je napustio lice mjesta i udaljio se u nepoznatom pravcu“, kažu iz Uprave policije.

Nikšička policija je utvrdila da je navedeni upravljao neregistrovanim vozilom i bez položenog vozačkog ispita i izdala je prekršajni nalog u iznosu od 420 eura.

R.Đ. je lišen slobode i priveden nadležnom sudiji za prekršaje koji je za ovo lice izrekao novčanu kaznu u iznosu od 1.120 eura zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a koji se tiču nezaustavljanja ja izdat znak stop od strane policijskih službenika i prolaska na crveno svijetlo.

U odnosu na prekršaje koji se odnose na izazivanje saobraćajne nezgode i napuštanje lice mjesta, postupak je u toku.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.