Uhapšeni zbog planiranja ubistava Vukotića i Jovanovića na saslušanju u SDT-u

U Specijalnom državnom tužilaštvu u toku su saslušanja jutros uhapšenih pripadnika organizovane kriminalne grupe kavači, osumnjičenih da su tokom 2020. godine učestvovali u planiranju likvidacije sada pokojnih škaljaraca Jovana Vukotića i Jovana Jovanovića.

Trojicu članova te krimi ekipe – Boris PejovićBorko Bešović i Saša Dragojević, po nalogu SDT-a uhapsili su jutros pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja.

Specijalni tužilac i portparol tog tužilaštva, Vukas Radonjić, saopštio je da je krivična prijava podnijeta protiv Pejovića, Bešovića, Dragojevića, ali i Radoja Živkovića koji je u bjekstvu.

“Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, danas lišilo slobode B.B, B.P. i S.D, i protiv njih, ali i protiv R.Ž., koji je u bjekstvu, podnijelo krivičnu prijavu za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, koja je imala za cilj lišenje života oštećenih J. V., za vrijeme boravka u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, i J. J., dok je boravio u Kotoru, u zgradi koju su zvali ‘Pentagon’, u 2020. godini”, saopštio je Radonjić.

On je objasnio da je policija prethodnih dana pretresla štek garaže i kuće kavčana u Podgorici, i pronašla puškomitraljeze, opremu za sječenje vozila, karabin, pušku sa optičkim nišanom…

Te objekte pretresli su u okviru istrage ubistava Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića, a nakon analize materijala sa kriptovanie SKY ECC komunikacije.

Radonjć pojašnjava da je policija pronašla:

“Veliku količinu municije razlicitih kalibara, opremu za osmatranje, daljinske upravljače za aktiviranje eksploziva, eksplozivne naprave od TNT-a, više pari rukavica, motocikala, teretno vozilo i dva putnička vozila, mikrofon radio veze, karabin, pušku sa optičkim nišanom, dva puškomitraljeza, puške nepoznatih marki, stalke za puške, opremu za sječenje vozila”, naveo je Radonjić.

Najavio je dalje radnje u tim krivičnim predmetima.

Hodžić i Spahić ubijeni su 14. oktobra 2020. godine u danilovgradskom naselju Stanjevića Rupa.

Istražitelji nikada nijesu pronašli njihova tijela.

Hodžić je slovio za vojnika škaljarskog klana, a Spahić nije imao krivični dosije i nije bio povezan sa organizovanim kriminalnim grupama.

Vukotić i Jovanović godinama su bili na nišanu kavčana.

Specijalno državno tužilaštvo još ranije podiglo optužnicu protiv Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Slobodana Kašćelana i još 14 osoba, zbog planiranja ubistva sada pokojnog Jovana Vukotića i Jovana Jovanovića. Članovima te grupe SDT je označilo i Dragana Kneževića, Gorana Vukčevića, Igora Terzića, Danila Bakića, Stevana Kraljevića, Radovana Mujovića, Vladana Lučića, Filipa Kneževića i Ratka Živkovića.

Šef škaljarskog klana ubijen je 8. septembra 2022. godine u Istanbulu. Jovanović je nestao početkom novembra 2020. godine.

Izvor: Vijesti

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.