Ujedinjena CG: Različiti smo ali i dužni građanima da se udružimo i pobijedimo

Predsjedništvo Ujedinjene CG potvrdilo je prijedloge svojih opštinskih odbora od Podgorice i Bara, pa do Bijelog Polja i Pljevalja – nastupićemo na predstojećim lokalnim izborima u dvojnim i trojnim koalicijama širom Crne Gore, saopšteno je iz UCG.

“Opšte prilike su nas obavezale da se udružimo kako bi DPS bio konačno pobijeđen u gradovima u kojima je na vlasti čak i decenijama. Koristio je cijelo vrijeme neslogu i međunacionalne strahove. Bili smo dužni nakon svega, nakon što Đukanović zloupotrebljava Ustav i okuplja na svojim listama čak i ekstremne nacionalističke i šovinističke grupe, da odgovorimo složno i razumno”, kaže se u saopštenju.

Kako navode, ako želimo da izađemo iz ove namjerne i pogubne državne nestabilnosti onda je ovo jedini put – drugačije, Đukanović neće stati.

“U Podgorici sa Demokratama i Demosom, u Baru sa Demokratama i Evropom sad, u Bijelom Polju sa Demokratama i Grupom građana ili u Pljevljima sa Demokratama i Pokretom za Pljevlja, Ujedinjena Crna Gora pružila je ruku subjektima sa kojima se, često, značajno i mnogo razlikujemo. Razlike će ostati ali želja da se pobijedi DPS i oslobode lokalne zajednice jača je od svake različitosti”, navodi se u saopštenju Ujedinjene CG.

Nismo se, tvrde, međusobno ucjenjivali prilikom stvaranja koalicija, a ono što je bilo dominantno i iznad svih razlika – pomenuti subjekti od 30. avgusta 2020. nisu nikada odustali od one narodne volje koja je bila i ostala pobjednička.

“Ujedinjena CG nije kalkulisala i trgovala – idemo da razvlastimo DPS koji je držao lokalne zajednice u političkom zatočeništvu. Nažalost, svojim svjesnim postupanjem pojedine stranke iz avgustovske pobjedničke većine davale su i daju snagu osipajućem DPS-u kako bi se politički okoristile. Time se mnogo kompromitovala pobjeda i proizvelo nezadovoljstvo – bila je to i namjera”, naglašava se.

Ipak, kažu, moramo raščistiti po kući i uvesti Crnu Goru u period stabilnosti i predvidljivosti.

“Lokalni izbori su prva velika prilika. Nastupićemo u koalicijama i u Kolašinu, u Šavniku, u Danilovgradu, Plužinama. Zadatak je jasan: Đukanović mora da se detronizuje, ljudi moraju da pobijede”, zaključuju u Ujedinjenoj Crnoj Gori.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me