Upravni sud odlučio: Fudbalski savez Crne Gore mora da održi novu skupštinu

Rješenje Upravnog suda Foto: PRESS

Upravni sud Crne Gore odbacio je tužbu Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) da se odloži rješenje Uprave za isnpekcijske poslove – Odsjeka za inspekciju sporta, kojim je naređeno da mora da bude održana nova Izborna Skupština Udruženja klubova FSCG – Sjever. Sud je utvrdio da nema valjanih razloga da se rješenje inspekcije o ponavljanju skupštine odloži. Rješenje suda dostavljeno je portalu PRESS. 

Vijeće Upravnog suda, na čelu sa predsjednikom Fadilom Kardovićem, utvrdilo je da je zahtjev FSCG preuranjen. Navodi se nije dostavljen dokaz, sem tvrdnji tužioca, da bi sprovođenjem rješenja inspekcije, nastupila šteta koja se ne bi mogla nadoknaditi.

Osim Kardovića, u vijeću sudija koje su razmatrale tužbu bile su sudije Svetlana Radošević i Vojin Lazović

Obrazloženje Upravnog suda

Inspekcija je u junu zabranila održavanje Izborne Skupštine zbog uočenih nepravilnosti, ali je i pored toga Skupština održana, a za predsjednika Saveza krajem juna reizabran je Dejan Savićević.

“Obavještavam javnost da je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore, dana 15.novembra 2021. godine, donijelo Rješenje kojim je žalba Fudbalskog saveza Crne Gore, izjavljena od strane FSCG protiv rješenja Uprave za inspekcijske poslove – Odsjeka za inspekciju za sport od 24.08.2021. godine, odbijena kao neosnovana”, piše u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

Kako su rekli, pošto je rješenje Uprave za inspekcijske poslove – Odsjek za inspekciju za sport, kojim je Fudbalskom savezu Crne Gore naloženo održavanje nove izborne skupštine Udruženja klubova FSCG- Sjever, postalo izvršno to nadalje znači da će se upravno izvršenje rješenja sprovesti po službenoj dužnosti. 

“Na način što će se pristupiti izvršenju istog shodno članu 59 stav 1 Zakona o inspekcijskom nadzoru. Preciznije, ovaj Organ će u daljem postupku izvršiti inspekcijski nadzor u Fudbalskom savezu Crne Gore, shodno Zakonu o inspekcijskom nadzoru, Zakonu o sportu i Zakonu o upravnom postupku, te preduzeti dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi se do kraja ispoštovale odredbe propisane pozitivnim propisima”, zaključeno je u saopštenju.

Zgrada FSCG

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.