URA: Nastavljaju se laži PES-a, policija i tužilaštvo imaju obavezu da ih saslušaju

Reagujući na saopštenje Pokreta Evropa sad, u kojem su iz ove partije ustrvrdili da je šef kavčana Radoje Zvicer pobjegao iz Crne Gore za vrijeme Abazovićeve Vlade, iz Građanskog pokreta URA kazali su da je “nevjerovatno koliko je jedna partija srozala sebe u kratkom vremenskom periodu”.

“Od premijera, preko ministara, do poslanika skoro da ne prođe dan da iz Pokreta Evropa sad(PES) ne saopšte neku neistinu. Tako je i u slučaju Zvicera koji je potraživan još u aprilu 2021. godine u velikoj akciji Uprave policije kada su uhapšeni istaknuti članovi njegove kriminalne organizacije. Zvicer tada nije pronađen na teritoriji Crne Gore, niti su nadležni organi imali informaciju da je nakon toga boravio u Crnoj Gori”, saopšteno je iz GP URA.

Ukoliko PES ima drugačije informacije, navode oni, obaveza Uprave policije i tužilaštva je da ih ispitaju i prikupe informacije u odnosu na navedene okolnosti”, poručili su iz Građanskog pokreta URA u odgovoru na saopštenje Pokreta Evropa sad u kojem stoji da je Zvicer pobjegao iz Crne Gore za vrijeme Abazovićeve Vlade.

Iz URE su istakli da svi građani u Crnoj Gori znaju da dok nije bilo Abazovićevih i Adžićevih aktivnosti, Zvicera i mnoge druge iz kriminalnog miljea niko nije ni pominjao.

“Upravo zahvaljujući njima dvojici ponovo je uspostavljena komunikacija sa Europolom nakon čega su počele pristizati i SKY prepiske koje su doprinijele da bezbjednosni sektor za vrijeme 43. Vlade postigne istorijske rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije”, dodaju u saopštenju.

Bezbjednosni sektor koji je izgrađen za vrijeme Abazovićeve Vlade, tvrde oni, uhvatio se u koštac sa svim kriminalnim grupama u Crnoj Gori.

“Pipci kriminalne hobotnice su presječeni unutar institucija sistema. Zbog čega on daje svoje rezultate i dan danas, iako su Spajić i njegovi ministri odmah nakon formiranja Vlade krenuli u obračun sa svim ljudima koji su personifikacija borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Vrhunac svega toga bili su napadi na šefa SPO-a gospodina Šukovića, a preko njega i na glavnog specijalnog tužioca gospodina Novovića”, ističu iz URE.

Iz URE su zaključili da ih ne čudi ovo, kako kažu, suludo saopštenje PES-a, baš danas kada je došla informacija da je Do Kvon proglašen krivim u SAD-u, jer Spajić, Laković i Milović ćute kao zaliveni na te okolnosti.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.