Uspjeh Univerziteta i države: Podgorica postaje Regionalni centar za borbu protiv sajber kriminala

Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Crne Gore Dritan Abazović poručio je ambasadoru Francuske Kristijanu Timonijeu da mu je čast da će sjedište Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala i za sajber bezbjednost biti u Podgorici.

“Uspjeli smo u onome što smo pokrenuli 29. marta zajedno sa rektorom Univerziteta Crne Gore, prof. dr Vladimirom Božovićem, predajući pismo namjere ambasadoru Timonijeu“, kazao je Abazović, navodi se u saopštenju.

Timonije je, kako je saopšteno, obavijestio Abazovića o tome da je Podgorica izabrana za sjedište pomenutog Regionalnog centra, koje će biti u Naučno-tehnološkom parku u Podgorici.

„Veliko priznanje za našu državu i Univerzitet Crne Gore. Izgradili smo povjerenje najvećih saveznika. Crna Gora je zaista lider na Zapadnom Balkanu. Nastavljamo dalje, još snažnije, odlučnije i konkretnije. Radimo velike stvari za našu državu“, poručio je Abazović.

Kako je saopšteno, riječ je o projektu francuskog Ministarstva za Evropu i vanjske poslove koje je u februaru ove godine pokrenulo projekat osnivanja Francuskog centra za ekspertizu bezbjednosti u Jugoistočnoj Evropi, s ciljem da Centar bude nadležan za zemlje Zapadnog Balkana.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me