VDT: Potpisan Protokol o saradnji sa Tužilaštvom BiH

foto: VDT

Vrhovni državni tužilac (VDT) Milorad Marković i glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine (BiH) Milanko Kajganić potpisali su u Sarajevu Protokol o međusobnoj saradnji u borbi protiv svih oblika teškog kriminala, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

Protokol, kako su pojasnili, omogućava bržu razmjenu informacija, obavljanje potrebnih provjera, kao i druge oblike saradnje u borbi protiv organizovanog i svih oblika teškog kriminala.

“Potpisani Protokol takođe će omogućiti direktnu saradnju u predmetima koji zahtijevaju hitnost u postupanju, što će obezbijediti efikasno procesuiranje učinilaca krivičnih djela, koja imaju oblik prekograničnog i međunarodnog kriminala”, navode u saopštenju.

Podršku potpisivanju Protokola obezbijedio je projekat EU4FAST.

U delegaciji Državnog tužilaštva Crne Gore, koja boravi u posjeti Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, pored VDT-a Milorada Markovića, nalaze se i zamjenica VDT-a Jelena Đaletić i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.