(VIDEO) Abazović: Novaković Đurović da rukovodi Ministarstvom evropskih poslova

Abazović Foto: Printscreen

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović predložena je za rukovoditeljku Ministarstva evropskih poslova (MEP) na 31. sjednici Vlade.

Novaković Đurović predložena je od strane premijera Vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića. Abazović je zahvalio ministarki evropskih poslova Jovani Marović, koja je podnijela ostavku, na dosadašnjoj saradnji. 

“Razlozi za ostavku mogu da budu ovakvi ili onakvi, ali ono što se moglo čuti u javnosti ja ne mogu da doživim kao razlog za ostavku, ali da ne ulazim u to – svako ima individualni razlog da se odnosi i profesionalno kako misli da je potrebno. S obzirom na to da mi nismo dozvolili da se u bilo čemu kaska, nećemo dozvoliti ni da se u ovome kaska”, kazao je Abazović. 

Dodao je da MEP nastavi sa aktivnostima “bez ikakvih restrikcija”.

Abazović je iskoristio  priliku da pozove poslanike da odblokiraju Ustavni sud.

“Oni koji su za evropski put glasaće za sudije Ustavnog suda. Oni koji nisu za evropski put ne mogu da se kriju iza nikakve lažne propagande, nego treba da preuzmu odgovornost zbog čega ne dozvoljavaju državi Crnoj Gori da se primakne Evropskoj uniji i da u tom segmentu napravi značajan iskorak “, kazao je Abazović.

Na dnevnm redu je, između ostalog, Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.