(VIDEO) Bečić: Skraćenje mandata parlamenta nećemo podržati, šta će sad biti pitajte one koji su vratili DPS na vlast

Foto: PRESS

Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da se, nakon što je predsjednik države Milo Đukanović odbio da predloži Miodraga Lekića za mandatara, vidi do čega dovodi politika stalnih ucjena.

Dodao je da Demokrate neće dati podršku za skraćenje mandata Skupštini.

Kaže da je bilo mnogo sastanaka, ali nije izostala konstruktivnost i iskrena spremnost Demokrata da se dođe do dogovora.

On je istakao da predsjednik Milo Đukanović nije imao ustavnih smetnji da da mandat Miodragu Lekiću, to je kaže bila njegova ustavna obaveza. Ipak Bečić kaže da nije očekivao da predsjednik Milo Đukanović to i radi.

“Zato sam tražio da se stave potpisi”, poručio je Bečić.

On je podsjetio da je Dritan Abazović kazao da neće da potpiše kandidaturu za Lekića jer je to zamka. 

“Taj potpis je bio zamka za Đukanovića i to je pokazao današnji dan. Mehanizam Đukanoviću su vratili oni koji su izglasali 43. DPS vladu i odbili da stave potpis da Lekić bude mandatar”, rekao je Bečić. 

Šta će biti pitajte ove koji nas drže u ovakvom stanju svih ovih mjeseci, pitajte ove koji su prvo prekrojili 30. avgust, pa vratili DPS na vlast, odbili da potpišu kandidaturu Lekiću i stvorili sada ovakve posljedice u društvu. Što se nas tiče ono što obećamo to i ispunimo i tako će biti, kazao je Bečić.

Klikom na sliku ispod možete pogledati video:

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me