(VIDEO) Objavljen zaboravljeni snimak Đukanovića: Kradomice sam pomagao srpski narod u BiH

Foto: Printscreen/ YouTube

Nekadašnji bliski saradnik bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i ministar pravde Momčilo Mandić ponovio je da aktuelni crnogorski predsjednik Milo Đukanović tokom rata u Bosni i Hercegovini pomogao Vojsci Republike Srpske na čijem je čelu bio general Ratko Mladić.

Mandić je u izjavi za medij “BORBA” izjavio da je tadašnji crnogorski premijer Đukanović Vojsci Republike Srpske pomagao u naoružanju i snabdijevanju naftnim derivatima.

Milova pomoć je, prema njegovim tvrdnjama, bila spasonosna i odredila je djelovanje Vojske RS nakon odbijanja Vens-Ovenovog plana i sankcija koje je tadašnja SRJ uvela prema Republici Srpskoj.

– Tada nam se ponudio Milo Đukanović koji je bio premijer Crne Gore da pomogne u naoružanju, prevozu i kupovini naoružanja iz Bugarske. Pored toga, pomogao je Vojsci Republike Srpske u snabdijevanju naftom za tenkove i sva oklopna vozila. Tim gorivom je Vojska oslobađala Foču, Goražde, Srebrenicu, Čajniče, Rudo i Gacko. Da nije toga bilo, nikada Vojska na čelu sa Ratkom Mladićam ne bi oslobodila Srebrenicu i ne bi došlo do zločina u njoj. Za to je on bio zaslužan i mi smo mu bili zahvalni na tome, jer je Srbija tada napravila totalnu blokadu na Drini i Savi između Srbije i BiH – kazao je Mandić.

On podsjeća da se Đukanović tada oglušio o sankcije koje je Republici Srpskoj uveo Slobodan Milošević.

– To je Milo sam potvrdio na nekom skupu pred 6.000 ljudi, 1996. ili 1997. godine, ne znam tačno. On je tada kazao: “Kada su Momir Bulatović i Slobodan Milošević udarili sankcije Republici Srpskoj, ja i moja Vlada smo pomogli da opstane Republika Srpska, posebno Hercegovina i Istočni dio RS.”

“To se može pronaći na Jutjubu “- kazao je Mandić.

Na video-snimku sa pomenutog skupa koji vam dostavljamo u prilogu se može čuti kako Đukanović podsjeća Momira Bulatovića da ne mora da brani srpstvo od njega, navoeći da je morao krijući od njega i Slobodana Miloševića da pomaže srpski narod u Hercegovini i Republici Srpskoj.

– Neka ne štiti Momir Bulatović srpstvo od mene, jer vlada koju ja vodim je morala godinama kriomice od Slobodana Miloševića i Momira Bulatovića da pomaže srpski narod u Hercegovini i Republici Srpskoj, kad su joj oni odlučno i bezdušno spustili rampu.

Izvor: Novosti

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.