(VIDEO) Svađa poslanika Adžića i ministra Milovića

Foto: Adria

Sjednicu Ustavnog odbora obilježila je žučna rasprava poslanika URE Filipa Adžića i ministra pravde Andreja Milovića. Pljuštale su indirektne uvrede, ali i optužbe i sa jedne i sa druge strane. 

Tokom izlaganja Adžić je direktno Milovića optužio da je zaštitnik mafije.

“Milović ne krije da je zaštitnik mafije, a to je potvrdio i odbijanjem da izruči Binalija (Čamgoza) jednog od najtraženijih svjetskih kriminalaca koji je optužen za više ubistava, za preprodaju narkotika, iznude, ucjene, pokušaje ubistva zvaničnika u Turskoj. Izmjene krivičnog zakonika idu u korist mafiji, i Milović pokušava da zamaskira ono što je njegov plan”, rekao je Adžić. 

Dodaje da je ključna izmjena da se sačuvaju sudije koje su bliske bivšem režimu i koje su dobro zadužene od strane bivšeg režima.

“Vi želite iste sudove, kao poslednju odbrana mafije, čast izuzecima i časnim sudijama koji rade svoj posao kako treba. Ali zbog nerada nekih sudija na slobodi je više od 50 kriminalaca”, ističe Adžić. 

Prema njegovim riječima URA će inicirati saslušanje Milovića i to na temu odbijanja izručenja Binalija Čamgoza.

“Crnogorska mafija ima džokera u Vladi i nismo dugo čekali da se on otkrije. Mafiju u Crnoj Gori štiti ovaj čovjek (Milović)”, rekao je Adžić.

Uslijedilo je upozorenje od predsjednice odbora Simonide Kordić, koja je zatražila da se određene lične kvalifikacije ne iznose.

“Malo ste išli ivicu noža, malo ste i prešli preko te ivice”, kazala je Kordić i dala riječ Miloviću. 

“Ako je ovo malo i ja ću malo”, odgovorio joj je Milović, a zatim svoje izlaganje usmjerio ka Adžiću.

“Ništa novo što se tiče vas. Što se tiče izmjena, ne postoji pozadinski razlog već evropska praksa. Pošto pričate o mafiji, vi ste ipak turizmolog, koji je karijeru počeo kao konobar. U Italiji po antimafija zakonu devet godina se može držati u pritvoru lice kojima se sudi. Neće biti da Italija ne poštuje ljudska prava. Malo se edukujte prije nego što me napadate, teze su vam jeftine. Moram da vas pohvalim, danas niste pomenuli Duška Golubovića, evo jedno izlaganje da ga ne pomenete”, saopštio je Milović. 

Osvrnuo se i na slučaj Binalija Čamgoza.

“Binali je invalid, bešika mu ne radi nego jednokratnim kateterom ispumpavaju urin iz njega, njemu je ubijen sin u policijskoj akciji i on je etnički Kurd i zbog svih tih stvari nije izručen. Ako smatrate da je to korupcija ili plod takvog nečeg evo preko puta vam je SDT pa pođite i podnesite prijavu protiv mene”, istakao je Milović. 

On ističe i da djeluje da je nekome poremetio planove po pitanju Binalija.

“Bojim se da sam ja nekom poremetio planove po pitanju Binalija, neko mu je nešto obećao prije ove 44 Vlade. Možda neko ima neke obaveze, naplaćene, prema njemu. Pa ih nije isporučio. Pa su jedva čekali da ga ja isporučim i da nestane iz Crne Gore. Možda se boje da progovori. Jer ste možda razmišljali o tome Adžiću? On je običnim, putničkim autom išao u Klinički centar, a onda su počele da ga čuvaju duge cijevi i da se prave razne predstave i to je interesantno. Znamo za šeme povezane za azil i neke stvari”, kaže Milović. 

Zatim je upitao Adžića o slučaju Telman. 

“Pričate o Binaliju, a Telman? Ko je uzeo pare za Telmana?”, upitao je Milović. 

“S kim ste reketirali Telmana vi iz prethodne Vlade. S kim je bio sastanak u jednom ekskluzivnom ugostiteljskom objektu na primorju. Koliko je uzeto miliona od tog čovjeka. Ali sve je na bazi istraga. Takođe, ima jedan presretnuti razgovor na relaciji Albanija – Tuzi, pominju se neke obaveze”, rekao je Milović. 

Dotakao se i Odbora za bezbjednost i sjednice na kojoj će on, Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović i šef SPO Predrag Šuković biti saslušani. 

“Donijeću skaj prepiske, neke slike, Ada Bojana i sa Cetinja, biće to spektakl za javnost”, tvrdi Milović. 

Na ove konstatacije odgovorio je Adžić govoreći da je smiješno to što priča.

“Smješno je to što pričate, nema nikakvog utemeljenja. Vi ste odavali drugoj strani informacije od vaše stranke što se smatra najvećim prekršajem u advokaturi. Nemate nikakav kredibilitet da predstavljate instituciju koju predstavljate”, kaže Adžić. 

Ni Milović mu nije ostao dužan.

“Vaša ekspertiza je kafa sa mlijekom, makijato, da se zapamti porudžbina vi niste neko ko može da zapamti ustavno pravnu materiju, a daleko bilo krivično pravnu. Evo sad da vam kažem da imamo jednog čovjeka koji će svjedočiti ko ga je prebacio preko granice i u koje auto. Znate na koga mislim, a bio je rođendan i 10 osoba. Sviđa mi se što ste sada pocrvenjeli”, saopštio je Milović obraćajući se direktno Adžiću. 

Iznio je i još saznanja.

“Znam ja zašto je vama bitan bezbjednosni sektor. Mnogo je tragova. Još ANB ne dostavlja razgovor između vas i Rada Miloševića, a poslata je urgencija, gdje pričate o švercu cigareta. Znate kome ste davali azile, oni kojima ste davali azile završavali su na vašim svadbama, a vi na njihovom rođendanima. Ne mislim na vas, kažem “vi” kao organizacija. Znate dobro na koju svadbu mislim i gdje je jedan azilant bio i zašto je bio i kako se sprijateljio sa savjetnikom premijera”, zaključio je Milović. 

Izvor: Adria

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.