(VIDEO) VOLI iz Ekvadora uvezao 211 brodskih pošiljki, kokain prevezen u zgradu policije

Policija u LDC kompanije Voli Trade, kokain u pošiljci banana

U Logističkom distributivnom centru (LDC) kompanije Voli Trade, koja je u većinskom vlasništvu biznismena Dragana Bokana, u popodnevnim časovima juče je otkriveno oko 400 kilograma kokaina.

Kokain se nalazio u paketima sa bananama iz Ekvadora. Sumnjivi bijeli prah, prema nezvaničnim podacima, pronašli su radnici te kompanije, nakon čega je obaviještena Uprava policije ali i drugi nadležni državni organi.

Prema podacima do kojih je došao portal PRESS, kompanija Voli Trade godinama uvozi banane iz Latinske Amerike. Iz Ekvadora ta kompanija uvezla je čak 211 brodskih pošiljki, a iz Brazila 14.

Prema podacima specijalizovanog sajta “ImportGenius”, Bokanova firma Voli Trade iz Ekvadora je uvozila banane od dvije kompanije Sabrostar Fruit Company S.A. i Luderson S.A.

Podaci sa sajta “ImportGenius”

Gro pošiljki realizovan je preko kompanije Sabrostar Fruit Company S.A. Manji dio pošiljki išao je preko firme Luderson S.A., koja je ranije u medijima pominjana u vezi šverca narkotika u Ekvadoru.

U aprilu 2013. godine ekvadorski medij “El Telegrafo” objavio je tekst pod nazivom “Policija je do sada, ove godine, zaplijenila 10 tona droge”.

U tom tekstu pisalo je: “Operacija Luderson je izvedena. U kontrolnoj akciji otkriveno je 25 kamufliranih paketa kokain hidrohlorida u rashladnoj ploči kontejnera kompanije Luderson. Alkaloid je bio težak 28 kilograma i 765 grama i bio je namijenjen Belgiji”.

Kompanija Voli Trade je i ranije pominjana kad su u pitanju pošiljke kokaina iz Latinske Amerike. Lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević u junu 2018. godine upitao je u Skupštini Crne Gore da li “DPS kompanija Voli švarcuje kokain”?

“Kakva je to bezbjednost, ako u luci Bar u kontigentu banana dozvolite da se prošvercuje 40 kila kokaina? O čemu mi pričamo ovdje? Kod KAP-a, Voli ima pogone za sazrijevanje banana, je l’ to znači da se kokain tamo skladišti i dalje distribuira. Je l’ vam to zaštita potrošača u Crnoj Gori? Je li to crnogorska ekonomija, koja se zasniva na švercu droge i cigareta? Ovo je banana država!“, rekao je tada Medojević.

Sa druge strane, mediji su juče objavili da se Dragan Bokan prethodnih mjeseci više puta obraćao Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i Upravi prihoda i carina (UPC) sa molbom da se sve pošiljke za njegovu kompaniju pomno provjeravaju.

Bokan je, navodno, objašnjavao da ne želi da ga mediji optužuju da švercuje kokain.

Podaci sa specijaliyovanog sajta “Panjiva”

Da je juče droga otkrivena prva je objavila politička partija Prava Crna Gora, na čelu sa poslanikom Markom Milačićem.

“Prava Crna Gora čestita radnicima Volija na istorijskoj zaplijeni kokaina i na hrabrosti da proslijede fotografije Pravoj Crnoj Gori. Očekujemo hitna hapšenja i snažne reakcije policije i tužilštva ovim povodom. Policija i tužilaštvo su dužni da energičnom reakcijom nadoknade nedostatak inicijative u ovoj zapleni i da time obezbijede sigurnost ovih hrabrih radnika, kojima je ugrožena bezbjednost dok su vlasnici kokaina na slobodi”, poručili su iz Prave CG.

Juče su se, nakon otkriča kokaina, javnosti obratili i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i potpredsjednik Vlade zadužen za bezbjednosni sektor Dritan Abazović.

Sekulović je istakao da je u zapljeni droge saradnja državnih organa bila na visokom nivou, dok je Abazović poručio da se nastavlja zajednička borba protiv narko kartela.

Sinoć oko 21 sat završen je uviđaj i utovar kokaina u policijski kombi. Kolona policijskih vozila, sa službenicima Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (SBPOK), uputila se iz Logističkog distributivnog centra (LDC) kompanije Voli Trade, kod Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), ka zgradi Centra bezbjednosti Podgorica.

Sve raskrsnice bile su zatvorene za bočni saobraćaj, dok kolona policijskih vozila nije prošla. Specijalci pod punom opremom, naoružani i maskirani fantomkama, obezbjeđivali su transport droge.

Detalji sa utovara kokaina u LDC Voli Trade:

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me