Viši sud Lambuliću, Ojdaniću i Peroviću produžio pritvor još tri mjeseca

Vrhovni sud produžio je pritvor Podgoričaninu Vjekoslavu Lambuliću, Budvanima Bojanu Ojdaniću i Radovanu Rašu Peroviću za još tri mjeseca.

Oni se terete za organizovanje kriminalne grupe, neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i pranje novca.

Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore odnijelo je odluku o produženju pritvora za još tri mjeseca, odnosno do 8. aprila 2024. godine okrivljenima koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako navode u saopštenju, Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Milenke Seke Žižić kao predsjednice vijeća i sudija Zorana Šćepanovića i Seke Piletić kao članova, produžilo je pritvor okrivljenom Lambuliću zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Pritvor je produžen i okrivljenom R.P. zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a i okrivljenom B.O. zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kao i pranje novca.

Podsjećaju da je okrivljenima pritvor određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 9. oktobra 2023. godine, a produžen Rješenjem vijeća tog suda 7. novembra 2023. godine, tako da po Rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor im može trajati do 8. aprila 2024. godine.

Lambulić i Ojdanić uhapšeni su 8. oktobra u akciji u kojoj je uhapšen i Budvanin Radovan Rašo Perović. Oni su tada uhapšeni po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), u akciji tog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO).

Lisice na ruke stavljene su im zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Izvor: RTCG

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.