Viši sud u Bijelom Polju Kolašince Z.R. i M.R. tereti zbog droge i oružja

foto: UP

Tročlano Vanraspravno vijeće bjelopoljskog Višeg suda, kojim će predsjedavati sudija Dragan Dašić, razmatraće optužnicu koju je Više državno tužilaštvo iz Bijelog Polja podiglo protiv Z.R. (54) iz Kolašina i njegovog sugrađanina M.R. (51).

Z.R. je na teret stavljeno krivično djelo neovlašćeno držanje, stavljanje u promet i proizvodnja opojnih droga, a M.R. stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava.

– Z.R. i M.R. su u Kolašinu radi prodaje držali konoplju i kokain. Konoplja u količini 558,81 gram bila je zapakovana u dvije PVC kese koje su se nalazile u platnenom cegeru, a ovlašćeni službenici Odjeljenja bezbjednosti Kolašin pronašli su je 24. novembra prošle godine, prilikom pregleda okrivljenog Z.R. Pokušao je da je iznese iz kuće, dok su opojnu drogu konoplju u količini od 0,713 grama, zapakovanu u PVC kesi, koja se nalazila ispod jastuka na krevetu u dnevnom boravku, kao i opojnu drogu kokain u količini od 0,496 grama, zapakovanu u PVC zamotuljak, koji se nalazio u crnoj kožnoj torbici, kao i šest PVC kesica količine od 0,36, 0,316, 0,326, 0,335, 0,313, 0,306 grama, koje su se nalazile u plastičnoj kutiji sa natpisom „cedevita“ i metalnu drobilicu za usitnjavanje opojne droge, ovlašćeni policijski službenici pronašli prilikom pretresanja kuće i oduzeli od okrivljenog M.R. – navodi se u optužnici.

M.R je na teret stavljeno da je istog dana, na istom mjestu, bez odgovarajuće isprave, neovlašćeno držao vatreno oružje i municiju.

Izvor: Dan

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.