Vlada Crne Gore: Potrebna hitna evakuacija crnogorskih državljana iz Izraela

Vlada Crne Gore usvojila je na današnjoj telefonskoj sjednici Informaciju o potrebi hitne evakuacije crnogorskih građana iz Izraela.

Kako navode u saopštenju na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, ova odluka je usvojena.

Podsjećamo da prema dostupnim informacijama Ministarstva vanjskih poslova (MVP), nema crnogorskih državljana među stradalima i povrijeđenima u Izraelu, a do jutros im se javilo 50 državljana, od čega je 37, za sada, izrazilo želju da se vrati u Crnu Goru.

“Krizni tim MVP prati situaciju i u stalnoj je komunikaciji sa Konzulatom u Tel Avivu na čelu sa počasnim konzulom Nimrodom Rinotom i Ambasadom Republike Srbije u Izraelu, shodno bilateralnom sporazumu o uzajamnom zastupanju i pružanju konzularnih zaštite i usluga u trećim zemljama”, navode u saopštenju MVP-a.

Dodaju da je važno, kako bi u uslovima narušene bezbjednosti u Izraelu, uspješno realizovali evakuaciju crnogorskih državljana, da im se što prije dostave precizni lični podaci i mjesto gdje se nalaze, putem kontakata: Ministarstvo vanjskih poslova: arhiva.konzularno@mfa.gov.me +382 20 416 382, Konzulat u Tel Avivu na čelu sa počasnim konzulom + 972-9-8987781.

Izvor: RTCG

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.