Vojska Srbije do daljeg ostaje u najvišem stepenu borbene gotovosti

Foto: Ministartsvo odbrane Srbije

Oružane snage Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti zbog „brutalne primjene sile od strane Albina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji”, saopšteno je danas nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsjednika Srbije, tokom sastanka dogovorene su sve neophodne bezbjednosne aktivnosti u cilju snaženja odbrambenih kapaciteta Srbije.

Naglašeno je da misija NATO na KiM, Kfor, nije obavila svoj posao u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović ovlašćen je da održava direktan kontakt sa komandantom Kfora, u pokušaju da obezbijedi da ta misija ispuni svoju funkciju i mandat, u skladu sa relevantnim aktima UN i zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji.

„Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda”, ističe se u saopštenju, navodi Tanjug.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministar inostranih poslova i sekretar Savjeta za nacionalnu bezbjednost Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, direktor BIA Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, ministarka pravde Maja Popović, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, tužilac Zagorka Dolovac, načelnik Beogradske policije Veselin Milić i predsjednik Narodne Skupštine Vladimir Orlić.

Na sjeveru KiM juče je tzv. kosovska policija nasilno upala u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrijebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spriječe da uđe u opštinske prostorije.

Izvor: Politika

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.