Vremenska prognoza: Do 39 stepeni, sjutra UV indeks vrlo visok

Na sjeveru sjutra sunčano, popodne slaba oblačnost i veoma toplo, a na jugu vruće do 39 stepeni. Meteorolozi upozoravaju da će UV indekst biti vrlo visok, oko 9,5 UV jedinica.

Na sjeveru Crne Gore, sunčano, popodne slaba oblačnost i veoma toplo. Vjetar slab do umjeren, promjenljiv. Najviša dnevna temperatura do 36 stepeni.

Na jugu sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren, promjenljiv. Temperatura do 39 stepeni.

More malo talasasto. Vjetar slab do umjeren, tokom dana zapadni. Temperatura mora 25 stepeni. UV indeks vrlo visok, oko 9,5 UV jedinica.

Narednih dana na sjeveru, uz slab do umjeren razvoj dnevne oblačnosti. Popodne u planinama mjestimično slaba kiša ili pljusak s grmljavinom, naročito tokom subote. Temperatura do 37 stepeni.

Na jugu naredna tri dana sunčano i vruće. Temperatura i jutarnja i dnevna, veoma visoka, naročito u Zetsko-bjelopavlićkoj ravnici.Vjetar slab do umjeren, promjenljiv, prenosi RTCG.

Prognoza za Evropu:

Zbog uticaja ciklona, i sjutra u Skandinaviji, na zapadu i većem dijelu centralnih predjela, mjestimično kiša ili pljuskovi s grmljavinom. Više padavina biće u Poljskoj i Baltičkim zemljama. U ostalom dijelu kontinenta pretežno sunčano i veoma toplo. Najtoplije na Mediteranu, u Španiji, i na jugu kontinenta. U pojedinim mjestima najviša dnevna temperatura biće oko 40 stepeni, dok će u oblastima s kišom biti prilično svježije.

Prognoza za Balkan:

Na Balkanu i sjutra veoma toplo ili vruće. Biće pretežno sunčano uz slab do umjeren razvoj oblačnosti. Temperatura od 33 stepena u Sofiji do 39 u Beogradu.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.