Vučić, Rama i Kovačevski idu na Samit EU-Zapadni Balkan

Foto: RTS

Lideri Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije, Aleksandar Vučić, Edi Rama i Dimitar Kovačevski donijeli su odluku da će učestvovati na sjutrašnjem samitu EU-Zapadni Balkan, saopšteno je danas iz Predsjedništva Srbije.

Sastanak se održava u Briselu tokom samita Evropskog savjeta.

U saopštenju se navodi da su nakon detaljnih i sveobuhvatnih konsultacija sa saradnicima i članovima vlada, lideri tri zemlje donijeli odluku o zajedničkom odlasku na samit, pri čemu su usaglašeni i principi koji će predstavljati glavnu okosnicu razgovora sa brojnim zvaničnicima Evropske unije.

“Imajući u vidu da Republika Srbija, Republika Albanija i Republika Sjeverna Makedonija dosljedno zastupaju interese svojih građana i cijelog regiona Zapadnog Balkana na svim relevantnim međunarodnim forumima, odluka o učešću i zajedničkom pristupu na samitu u Briselu predstavlja još jedan korak u borbi za napredak naših zemalja, ali i jasan signal da i pored brojnih prepreka, nastavljamo da dajemo konstruktivan doprinos na putu ka evrointegracijama”, navedeno je iz kabineta srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Dodaje se da su lideri svesni da teme razgovora neće biti lake, ali da će učešćem još jednom potvrditi posvećenost evropskom putu tri zemlje.

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me