Zasijeda Glavni odbor BS i odlučuje o ulasku u Vladu

Bošnjačka stranka (BS) zakazala je za danas, povodom 18. rođendana partije, sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora, koje će u 17 časova početi u Bijelom Polju. Portal RTCG nezvanično saznaje da će glavne tačke sjednica bite ulazak BS u 44. Vladu.

RTCG nezvanično saznaje da su pregovori sa predstavnicima Vlade u u poodmakloj fazi.

Takođe, govoriće se i eventualnom napuštanju lokalne koalicije u Bijelom Polju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i Socijaldemokratama (SD), te opciji da godinu dana vrše samostalno vlast uz podršku aktuelne parlamentarne većine.

Na dnevnom redu naći se se i tačka o zauzimanju stava o Predlogu rezolucije o genocidu u Šahovićima.

Poslanik Jasmin Ćorović kazao je ranije da je podnošenje izvještaja predsjednika partije Ervina Ibrahimovića uobičajena praksa na Glavnim odborima stranke.

“Biće radno i paradno. Zakazano je i Predsjedništvo partije, a nakon toga i sjednica Glavnog odbora gdje ćemo svakako razmatrati izvještaje koji su ustaljeni početkom godine”, kazao je on.

Istakao je da se na sjednici otvaraju pitanja koja tište ili muče određene članove.

“Mi smo kao demokratska partija uveli institut Slobodna stolica gdje čak mogu i oni članovi simpatizeri Bošnjačke stranke da učestvuju, odnosno prisustvuju radu Glavnog odbora, da postave pitanje, da iznesu svoje razmišljanje i tako dalje. Prosto želimo da čujemo i ljude van organa partije i tu smo napravili jedan iskorak, tako da samo da ne bude zabune podnošenje izvještaja, a početkom godine je ustaljena praksa. Rutinska kontrola, to bi se reklo”, kazao je on.

Poručio je da je to dobra prilika da pričaju o statusu Bošnjaka u Crnoj Gori.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.