Zatvor nije prepreka: Otkrivene nove transakcije povezane sa Do Kvonom

Kvon Foto: PRESS

Prema pisanju južnokorejskih medija, Terraform Labs (TFL) i njegov suosnivač Do Kvon prebacili su 5.292 bitkoina (BTC) povezanih sa Luna Foundation Guard (LFG) u drugi kripto novčanik.

To je objavljeno 5. jula od južnokorejskih medija.

Kako prenosi “ethnews.com”, suma od 5.292 BTC, ili približno 163 miliona dolara, premještena je u drugi novčanik.

Navodi se i da je američki Komisija za hartije od vrijednosti i razjmene (SEC) otkrila je da su Kvon i TFL prikrili 10.000 BTC. 

Ovaj portal prenosi da su da su Kvon i TFL aktivni u prenošenju ogromnih suma bitkoina i ostale kripto imovine posebno tokom sudskih postupaka u Crnoj Gori.

Međunarodni bjegunac i takozvani “kralj kriptovaluta” Do Kvon i njegov poslovni partner Hon Čang Jon, osuđeni su na po četiri mjeseca zatvora u Osnovnom sudu u Podgorici zbog falsifikovanja putnih isprava.

Državljani Južne Koreje uhapšeni su 23. marta na podgoričkom aerodromu kada su prilikom pasoške kontrole, na letu za Dubai, upotrijebili falsifikovane pasoše Kostarike.

Graničnom policajcu koji je provjeravao dokumenta upalila se aplikacija “Fajnd”, koja ukazuje na bjegunca.

U obrazloženju zahtjeva za hapšenje pisalo je i da Kvona potražuje kancelarija Interpola u Seulu zbog višemilionske prevare. Osim Koreje, Kvona potražuje i američka vlada. 

Provjerama je utvrđeno da su isprave koje je posjedovao Do Kvon falsifikovane. Za Do Kvonom je potjernica raspisana zbog optužbi za prevaru tešku 40 milijardi dolara. 

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.