ZBCG: Ispitati da li Suzana Mugoša ima veze sa kavačkim klanom

Koalicija ZBCG poziva SDT da ispita današnje navode koji su objavljeni u “Vijestima” o mogućim vezama sudije Suzane Mugoše i kavačkog klana.

„Nakon što su Petar Lazović i Ljubo Milović uz finansijsku logistiku Radoja Zvicera pokušali da podmire sudiju Seku Piletić kako bi liderima koalicije ZBCG bila potvrđena sramna prvostepena presuda koju je izreklo vijeće Suzane Mugoše, danas imamo još jedan flagrantni dokaz o sprezi kriminalnog klana sa sudijom Mugošom i članovima njene porodice“, saopšteno je iz ove koalicije.

Podsjećamo, danas su Vijesti objavile prepisku gdje se vidi kako je odbjegli policajac Ljubo Milović istraživao  među pripadnicima organizovane kriminalne grupe kavački klan i njihovim saradnicima da li je neko od njih prodao snimak na kom se vidi kako se sin sutkinje Suzane Mugoše, Novak Mugoša, priprema za prijem u policiju – prebijanjem jastuka.

„Treba li podsjećati javnost da smo u jednom od naših saopštenja tražili od SDT-a da ispita navode da li je Suzana Mugoša u hotelu “Podgorica” imala sastanak sa Zoranom Lazovićem kako bi njenog sina Novaka Mugošu vratili iz Danilovgrada u Podgoricu gdje je bio po kazni premješten. A i ovom prilikom želimo potencirati način prijema Novaka Mugoše u SAJ bez konkursa i to u julu mjesecu 2018. godine, upravo u mjesecu kad je sudija Mugoša potvrdila status svjedoka saradnika Saši Sinđeliću, i na taj način verifokovala njegov lažni iskaz kao istinu“, saopšteno je iz ove koalicije.

Za budućnost Crne Gore očekuje da SDT odgovori da li je formiralo predmet protiv Suzane Mugoše nakon njene tvrdnje da je presuda Apelacionog suda kupljena u korist lidera ZBCG i da li je pomenuta sudija saslušana u svojstvu građanina ili osumnjičene?

„Izgleda je postalo sasvim prirodno da u nastavcima čitamo dokaze kako su pripadnici Kavačkog klana, kriminalizovani policajci, tužioci i sudije, bili spregnuti protiv nekadašnjeg DF- a, a sadašnje koalicije ZBCG, i to sve sa ciljem da lidere ovog saveza  ili pošalju u zatvor ili likvidiraju. Posle današnje objave u “Vijestima” jasno je da Novak Mugoša treba odmah da bude suspendovan i saslušan zbog njegovih veza sa Kavačkim klanom, a njegova majka, sudija Suzana Mugoša, odavno je trebalo da bude procesuirana i isključena iz sudske organizacije. Međutim, ne da nije došlo do njenog procesuiranja, već je Suzana Mugoša sad kandidat za VDT-a, što predstavlja terminalnu fazu umiranja crnogorskog pravosuđa. A sin Novak Mugoša, umjesto jastuka, sad upotrebljava pendrek i pištolj po nalozima Ljuba Milovića. I onda dolazimo do čuvene rečenice Vesne Medenice, da nam je zbilja trebalo j….i majku četničku, jer smo se jedini usudili da se uhvatimo u koštac sa ovom kriminalnom hobotnicom čiji pipci još stežu Crnu Goru“, saopšteno je iz ove koalicije.

Šta pišu Vijesti?

Portal Vijesti danas je objavio transkripte sa SKY aplikacije gdje se vidi kako je odbjegli policajac Ljubo Milović istraživao među pripadnicima organizovane kriminalne grupe kavački klan i njihovim saradnicima da li je neko od njih prodao snimak na kom se vidi kako se sin sutkinje Suzane Mugoše, Novak Mugoša, priprema za prijem u policiju – prebijanjem jastuka.

Kada su neki od njih ustvrdili da nemaju veze sa tim, obavijestio ih je da će “državna” saznati sa koje IP adrese je proslijeđen video-zapis sačinjen u kući porodice Mugoša..

Milović je taj slučaj “istraživao” krajem januara 2020. godine, istog dana kada je snimak objavljen, ali i narednih dana, vidi se iz transkripata koje koje crnogorskim istražiteljima dostavio.

Iz prepiske koju kavčani vode preko nekada zaštićene Skaj aplikacije, proizilazi da je Milovića 22. januara 2020. godine sada odbjegli policajac Ivan Stamatović obavijestio da je snimak objavljen na kanalu YouTube.

Nakon toga, on započinje istragu, a prvobitno izjašnjenje traži od saradnika koji je sakriven iza nika “K444” i koji mu tokom pravdanja piše da ga ne zanimaju klanovi – ni kavački ni škaljarski, ali da on i Stamatović uvijek mogu računati na njega.

“Sad ću da zovem ove. Nije sigurno dato to, 100 posto… Evo ga na YouTube brate… Zovem ovoga maloga, ne javlja se, spava do kasno. Ne znam brate odakle, nije ga proda’ on, to ti se u dijete kunem. Nije od nas procurio”, pravda se Miloviću saradnik u švercu kokaina…

On u nastavku komunikacije piše i da je pitanje kome je sve Novak Mugoša slao snimak i ko ga je imao, a onda garantuje za svog “vojnika” koji je prema saznanju Milovića imao taj snimak u svom telefonu…

“Brate ovo nije prodato, to ti životom garantujem. I nije dato. Sad je pitanje ko ga je imao još, kome ga je taj debil dao, prebacio”, piše on.

Milović mu odgovara da je video-zapis sigurno prodat, ali i poručuje:

“Sad će da bude fešta okle je procurio”…

Njegov saradnik obećava da će se i on uključiti u istragu, a onda nudi da njegov vojnik ide na poligraf.

“Brate to ti je ovako 10.000 posto. Nije dao ovaj mali. Možemo na poligraf da ga stavimo. Sad mi plače, kune se… To je neko drugi, bog zna ko je i kome je prebacao taj mali Mugoša”, piše on.

Policajac tada prijeti tajnom policijom…

“OK brate. Državna će saznat’ ko ga je pustio, sigurno”, poručuje Milović, a njegov sagovornik nudi da idu na poligraf.

Predlaže da na toj mašini policija ispita i njega i “malog”, ukoliko će tako spriječiti da Milović ima bilo kakav problem…

Njih dvojica o curenju snimka pričali su 22. januara 2020. godine, a istog dana policajac koji duže od godinu izbjegava hapšenje proslijeđuje prepisku kolegi Stamatoviću.

Stamatović konstatuje da je “mali” kriv za curenje snimka, i da je zbog toga pobjegao, ali piše i da je siguran da će “državna” odmah otkriti sa koje IP adrese je šerovan video-zapis Novaka Mugoše… Dan kasnije Milović dobija poruku od saradnika kojega je ispitivao, a kojom ga obavještava da “upire” na sve strane da sazna ko je “ovo izbacio”…

“Mali zahtijeva na poligraf da ide, ne bi lagao. On nije 100 posto. Pominje se neki sa Zabjela fudbaler, K***. Kao da je on imao, ali saznaću danas više, a ako možeš organizovati na poligraf maloga da povedemo, zbog tebe mi je”, piše on Miloviću.

Taj policajac poručuje mu da neće ići na poligraf, a onda se jedan drugome žale koliko im je teško zbog objavljivanja Mugošinog snimka.

“Vjeruješ li da nisam spavao sinoć. Cio dan od kad si mi rekao oko toga poluđeh”, piše saradnik policajca koji mu odgovara da nije ni on spavao…

“Kunem ti se u dijete da mi nikad teže u život nije bilo od ovoga. Ako ćeš maloga da ti dovedem. Ne bi on napravio to nikad. Oće da ide i kod familije ove (Mugoša) da zahtijeva poligraf, jer je ispravan brate 100 posto… A mora se to saznat, to je na YouTube izbačeno”, piše on…

Narednog dana ponovo pokušavaju da istraže kako je snimak procurio, a Milovićev sagovornik obavještava tog policajca da je čuo kako je bankar Duško Knežević umiješao prste u objavu snimka…

O tome mu piše i 26. januara:

“Mislim da ću saznati ko je Dušku da’ klip. Polako čačkam, ali mislim da ću saznat’. Upro sam na sve strane”…

Dan kasnije šalje mu ko je mogao poslati snimak bankaru, odnosno, da je to najvjerovatnije izvjesni C***, koji je u kontaktu sa Kneževićem…

Snimak na kom se vidi kako Novak Mugoša vježba primjenu sile – udarajući pendrekom po jastuku dok ga roditelji bodre, objavljen je prije četiri godine.

Tada je objelodanjeno i da je on zapošljen u Upravi policije, a lider Demokratske narodne partije Milan Knežević saopštio je da je radni odnos zasnovao bez konkursa, iako nije prošao obuku.

“Juče se pojavio snimak, ili kućni uradak sutkinje Suzane Mugoše u porodičnom ambijentu, kako na brutalan način vježba razbijanje demonstracija, i očigledno zamišlja nekog od nas trojice”, kazao je tada Knežević.

On je saopštio da za to vrijeme sutkinja sina uči da se kao prekomjerna upotreba sile tretira “ako jastuk ili neko od nas premine”…

Nekoliko mjeseci prije nego je snimak objavljen vijeće sutkinje Mugoše donijelo je prvostepenu presudu u predmetu “državni udar”, kojom su na zatvorske kazne osuđena i dvojica lidera nekadašnjeg Demokratskog fronta, Milan Knežević i Andrija Mandić.

Milović se tom presudom bavio tri dana prije nego je sa kolegama iz klana istraživao ko je objelodanio snimak na kom se vidi sin sutkinje Mugoše…

Tada su on i još jedan navodni pripadnik policijskog narko-kartela Petar Lazović poručivali da ne može da fali novca samo da bi se potvrdilia prvostepana presuda, kojom su, između ostalog, dva tadašnja opoziciona lidera osuđena na po pet godina robije.

Iz poruka koje su razmijenili 18. januara 2021. godine i nakon što je 5. februara iste godine ukinuta prvostepena presuda, vidi se da su očekivali drugačiji ishod.

Izvor: Adria

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.