Zbog bakterije se povlače barene kobasice brenda “Wudy” sa tržišta u Crnoj Gori

Jedna od kobasica “Wudy”

Inspektori povlače sa crnogorskog tržišta sve sporne proizvode barene kobasice brenda “Wudy”, kazao je za Portal RTCG direktor Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vladimir Đaković.

Nakon što je Sistem za brzo obavještavanje Evropske unije – RASFF poslao hitno obavještenje da je proizvod u tipu barene kobasice brenda „Wudy“, uvezen iz Italije, kontaminiran bakterijom listerijom, iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove reagovali su odmah i počeli sa povlačenjem ovih proizvoda sa crnogorskog tržišta.

“Ove nedjelje i naredne biće pojačana inspekcijska kontrola u maloprodajnim objektima da se utvrdi da ima još uvijek negdje tih proizvoda i kroz monitoring za bezbjednost hrane uradićemo po potrebi i druge “Wudy” proizvode, da vidimo ima li nešto sporno, nešto što ugrožava kriterijume bezbjednosti hrane”, istakao je Đaković.

Petpostavlja da ih na tržištu više nema, i ako ih ima to je u vrlo malim količinama.

“Reagovali smo po samom dobijanju informacije i povukli iz svih onih svotova koji su navedeni u dopisu koji smo dobili”, kazao je on.

Kako poručuje, ukoliko se još negdje bude našlo tih proizvoda oni će odmah reagovati.

“Sreća je što je samo jedan proizvođač ovih proizvoda u Crnoj Gori. Na vrijeme se reagovalo. Proces povlačenja je u toku od ponedjeljka, ispektori su na terenu, panici nema mjesta, mislim da je do sada sve uskladišteno”, zaključio je Đaković.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me