Željko Bojanić ostaje u pritvoru u Turskoj

foto: Screenshot/Youtube

Sud u Istanbulu odlučio je da se osumnjičenom istaknutom članu „kavačkog klana“ Željku Bojaniću produži pritvor a 22. januara naredne godine nastaviće mu se suđenje povodom optužbi za kidnapovanje, mučenje i ubistvo Rista Mijanovića. Kako prenose turski mediji, Bojanić je pred sudom opet odbacio optužbe koje mu tužilaštvo stavlja na teret.

U Istanbulu je nastavljeno suđenje Bojaniću, Radoju Živkoviću, Milanu Vujotiću i Hakanu Kaptanu, okrivljenim za organizovani kriminal i ubistvo Mijanovića. 

Kako javlja milliyet.com.tr, predstavljen je izvještaj vještaka prema kojem se fotografije nađene kod Živkovića poklapaju sa fotografijama iz unutrašnjosti vile koju je koristio Bojanić u Istanbulu. 

Ranije su srpske vlasti prenijele turskim kolegama da je Risto Mijanović kidnapovan tako što je bio zarobljen u jednom istanbulskom restoranu, te da je ubijen nakon mučenja 10. novembra 2020. godine, a da je njegovo tijelo zakopano iza vile koja pripada Bojaniću. Srpske vlasti su turskoj policiji poslale i fotografije mučenja Mijanovića, prenijeli su turski mediji pozivajući se na informacije sa suđenja.

Fotografije mučenja pojavile su se na fleš disku Radoja Živkovića, koji je uhapšen zbog optužbi za učešće u ubistvu Jovana Vukotića, jednog od vođa organizovane kriminalne grupe „škaljari“, 8. septembra 2022. godine. Živković je kazao kako ne zna ništa o nestanku Mijanovića, a da je disk dobio od advokata jer se na njemu nalazio materijal vezano za postupke u Crnoj Gori. 

Advokat Bojanića Ersan Sen odbacio je izvještaj vještaka, tvdeći da su ga sačinile nestručne osobe, kao i da je jasno da se ne radi o istim fotografijama sa diska i iz unutrašnjosti vile. Bojanić je optužio policiju u Turskoj da su mu prilikom hapšenja kršili osnovna prava. 

Zahtjeve advokata da se sačini novi izvještaj vještaka, kao i da se Bojanić oslobodi iz pritvora, sud je odbio.

Pritom, sud je odlučio da objedini spise ovog predmeta sa onima iz slučaja ubistva Jovana Vukotića. Novo suđenje zakazano je za 22. januar iduće godine.  

Ranije je obavljeno iskopavanje u vili Željka Bojanića, gdje je navodno sahranjen Mijanović nakon mučenja, ali tijelo nije pronađeno.

Tvrdilo se i da je Bojanić izvršio obimne adaptacije podruma i bašte vile kako bi zakamuflirao ubistvo, te da je tijelo premješteno na drugo mjesto, javio je ranije turski NTV.

Izvor: RTCG

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.