“Zetski zakoni” su posljedica isključivo niskih politikantskih kalkulacija

Spajić i Milatović večeras sa građanina Zete Foto: Evropa sad

Iz pokreta “Evropa sad” saopštili su da uprkos sasvim opravdanim dugogodušnjim težnjama za osamostaljenjem zetske opštine, sasvim je izvjesno da ovaj proces, pokrenut od parlamentarne većine, ni najmanje nije podređen interesima građana Zete, već isključivo niskim politikantskim kalkulacijama partijskih struktura.

“Iako je Zakonodavni odbor konstatovao da Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Glavnom gradu nisu usklađeni sa Ustavom i pravnim sistemom, nova većina, naviknuta da nonšalantno gazi Ustav, anulirala je takvo mišljenje glasanjem na  plenumu i tako potpuno obesmislila rad nadležnog Odbora, čime je poslata poruka apsolutne nebrige kako za javni, tako i za interes građana Zete”, saopšteno je iz pokreta.

Dodali su da je takođe, namjera parlamentarne većine da se ogluši o zahtjeve građana Zete kada je u pitanju i teritorijalno razgraničenje, najbolje govori koliko su inicijatori bili vođeni motivom da izađu u susret dugogodišnjim težnjama Zećana.

“Međutim, ni ovaj potez neće pomoći parlamentarnoj većini, koja broji posljednje dane, da preko odstranjivanja građana Zete, zadrži političku prednost u Podgorici.

Sve ove kalkulacije i namjere, kojima se izvrće ruglu kompletan pravni i politički sistem Crne Gore, imaće, srećom, uspjeha, taman koliko i nova parlamentarna većina koja nije dočekala ni 100 dana”, zaključili su iz pokreta “Evropa sad”.

Čelnici pokreta “Evropa sad” Milojko Spajić i Jakov Milatović posjetili su večeras građane Zete koji protestuju zbog odluke Skupštine.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me