Zirojević: VDT i MUP da objasne šta se dešava sa slučajem zloupotreba droga u JU “Kakaricka gora”

foto: SD

Poslanik Socijaldemokrata i član Odbora za bezbjednost i odbranu Nikola Zirojević pozvao je Više državno tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova da objasne crnogorskoj javnosti šta se dogodilo sa izuzetim materijalima prilikom pretresa prostorija JU “Kakaricka gora” krajem prošle godine, a vezano za zloupotrebu droga u toj instituciji.

– Nedavno sam dobio pisani odgovor od strane ministra unutrašnjih poslova gospodina Šaranovića vezano za slučaj zloupotrebe droga u JU “Kakaricka gora”. Iz odgovora se vidi da su službenici UP pretresli sve prostorije te JU, izuzeli određene materijale i nakon konsultacija sa VDT-om iste proslijedili na postupanje toj instituciji, naveo je on.

Ostaje nejasno, kaže Zirojević, šta se sa izuzetim materijalima dogodilo nakon saopštenja VDT-a da od Uprave policije nikada nisu dobili spise predmeta.

– Nejasno je šta se dogodilo sa kompletnim spisima predmeta koji podrazumijevaju prikupljena obavještaja od određenih lica, izuzeti video materijal sa nadzornih kamera, izuzetu dokumentaciju i drugo. Institucije su dužne da nam daju logično objašnjenje, a da u odnosu na ovaj i svaki drugi slučaj postupaju odgovorno, ozbiljno i profesionalno, ističe on.

Pozvao je VDT i MUP da javnosti što prije obrazlože šta se dogodilo sa materijalima iz ovoga predmeta, gdje se isti nalaze, ko ih je kome dostavio ili nije.

Izvor: Dan

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.