Živković: Potpuni smisao Memorandumu dalo bi okončanje mandata Vlade

Živković Foto: Gradski portal

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković kazao je da su u Memorandumu o saradnji između SNP-a, Građanskog pokreta URA i manjinskih stranaka, upisani svi afirmativni principi koji su potpuno prihvatljivi DPS-u.

“Međutim, memorandumu bi potpuni smisao dalo okončavanje trajanja mandata štetočinske i nedobronamjerne vlasti koja nas svakog dana vuče u ponor”, rekao je Živković, u emisiji “Znam da znaš” Gradske radio televizije.

Prema njegovim riječima, najbolji i najpošteniji izlaz iz krize je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

“Ako imate Vladu koja nema podršku parlamentarne većine i kada veći dio njih poručuje premijeru da više nije njihov i da vlada ne može opstati, onda bi joj trebalo skratiti mandat”, naveo je Živković.

Komentarišući zašto ta partija nije reagovala na skandaloznu relativizaciju onoga što se dešava Muslimanima i Bošnjacima u Pljevljima nakon 30. avgusta prošle godine, a koja je potekla od predsjednika te Opštine, Igora Golubovića, koji je funkcioner DPS-a, navodi da je riječ o izjavi koja nije najbolje politički odmjerena.

“Nijedan nacionalizam nije dobar, ali ne možemo ih dovoditi u neku vrstu simetrije”, rekao je Živković.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.