Živković: Promjene u tužilačkoj organizaciji desile su se po nalogu škaljarskog klana

Živković, foto: Media biro

U Skupštini Crne Gore počela je rasprava o izboru vrhovnog državnog tužioca (VDT).

Kandidatkinja za VDT-a je Maja Jovanović.

Abazović: Jovanović prva omogućila promjene u pravosuđu

Lider i poslanik Građanskog pokreta (GP) URA Dritan Abazović, najavio je da će njegova partija podržati izbor Jovanović. On je kazao da je Jovanović “osoba koja je prva omogućila da konačno počne reforma Državnog tužilaštva”.

Abazović je naveo da je za vrijeme njenog v. d. mandata na čelu tužilaštva, za specijalnog državnog tužioca izabran Vladimir Novović.

“Ako to neko želi da zaboravi, dužnost nam je da pred građanima kažemo istinu. Da ti procesi nisu pokrenuti, ne bismo se hvalili time da Stejt department daje nagrade specijalnom državnom tužiocu… Jovanović je radila krajnje profesionalno, i niko je nikad nije zvao ni za šta… Gđa Jovanović je svoj posao u najtežem momentu uradila profesionalno, etički i nepristrasno”, poručio je.

Živković: Promjene u pravosuđu desile se po nalogu škaljarskog klana

V. d. predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković, ocijenio je da parlamentarnom većinom diriguje šef Skupštine Andrija Mandić i da se većina ponaša shodno tome. On kaže da je u ranijim sazivima parlamenta uvijek otvaran dijalog o izborima u pravosuđu, ali da to sad nije slučaj.

“Svaka vrsta isključivanja ili izopštavanja vrati se kao bumerang… Spočitavam da u naše vrijeme nije bilo dogovora. Bilo je. Tih poziva je bilo ko zna koliko. Ali kako da se dogovarate s nekim ko bojkotuje rad parlamenta”, dodao je.

Živković je istakao da se u Skupštini pokušava napraviti dogovor “tako što se isporuče već dogovorena rješenja”.

“I promjene u tužilačkoj organizaciji desile su se, makar po onome što smo imali prilike da pročitamo u transkriptima iz ‘Skaj’ aplikacije, po nalogu kriminalnih struktura. Ako hoćete – organizovane kriminalne grupe ‘škaljarski klan’, čiji članovi u tim prepiskama kažu da je došlo vrijeme za promjene u pravosudnim organima i obavještajno-bezbjednosnom sektoru”, istakao je.

Izvor: Vijesti

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.