Barska policija podnijela krivične prijave protiv sedam Rusa i službenika UP

Službenici barske policije su, u saradnji sa državnim tužiocem Osnovnog državnog tužilaštva u Baru, podnijeli krivične prijave protiv službenika Uprave policije zbog zloupotrebe službenog položaja.

Osim njega, krivične prijave podnijete su i protiv sedam državljana Ruske Federacije koji se sumnjiče za krivično djelo falsifikovanje isprave.

“Naime, sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Bar su došli do sumnje da je M.R. (56) iz Kotora, službenik Uprave policije, raspoređen na poslovima granične kontrole na Graničnom prelazu Sitnica, izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave na način što je, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, protivpravnim iskorištavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, na putnim ispravama – pasošima osam državljana Ruske Federacije, upotrijebio službeni pečat Graničnog prelaza Sitnica, iako pomenuti nisu ušli u Crnu Goru preko tog graničnog prelaza”, saopštili su iz UP.

Na taj način M.R. je neistinito predstavio pravnu činjenicu u pogledu ulaska ovih stranih državljana u Crnu Goru, a u cilju sticanja prava boravka istih u našoj državi.

“Takođe, za krivično djelo falsifikovanje putem pomaganja sumnjiči se A.G. (56), državljanin Ruske Federacije, koje je izvršio na način što je državljanima Ruske Federacije, za novčanu naknadu, vršio uslugu obezbjeđenja unosa u putne isprave ulaznog pečata službi sa graničnih prelaza Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Krivične prijave su po nalogu tužioca, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave, podnijete i protiv ruskih državljana E.D.S., A.D.V., M.K.V., Z.P.S., Lj.P.N., J.K.A.

“Osim toga, napomene radi, policija je u prethodnom periodu, u odnosu na ovaj predmet, podnijela krivične prijave i lišila slobode još dva lica, I.G. i V.S., koji se sumnjiče za krivično djelo falsifikovanje isprave. Po nalogu postupajućeg tužioca predmetne putne isprave su privremeno oduzete”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.