Bečić: Nadam se da će u Beranama pobijediti razum i da će dogovor oko formiranja vlasti biti postignut

Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora uskoro postaje član najveće i najmoćnije porodice partija u Evropskom parlamentu, Evropske narodne partije, kazao je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić i dodao da Demokrate uskoro preuzimaju vlasi i uvode Crnu Goru u Evropsku uniju.

Bečić je to kazao u Pljevljima gdje je sinoć održana Druga izborna konvencija Opštinske organizacije Demokrata tog grada a na kojoj je izabran drugi saziv Opštinskog odbora koji broji 155 članova.

On je prisutnim građanima poručio da “uprkos svemu što su Demokrate preživjele prethodnih godina, uprkos nasilju, hapšenjima, praćenjima, prisluškivanju, raznim opstrukcijama, i da tu da sačuvaju i odbrane ono za šta su se građani Crne Gore borili, jer su zajedno sa časnim, dostojanstvenim, hrabrim i principijelnim ljudima, i da su ispred samo pobjede”.

“Demokratska Crna Gora uskoro postaje član najveće i najmoćnije porodice partija u Evropskom parlementu, Evropske narodne partije. To je velika vijest i za Demokrate i za Crnu Goru, ali i oni u nama dobijaju jednu ozbiljnu, moćnu, organizovanu i kredibilnu građansku, evropsku i evroatlantsku partiju, dostojnu iskazanog poštovanja koje nas je tamo dočekalo”, kazao je Bečić.

A sljedeće je, poručio je Bečić, da nakon izbora preuzimaju vlast i uvode Crnu Goru u Evropsku uniju!

Lider Demokrata je građanima kazao da je dužnost Demokrata ne da brane bilo čiju funkciju ili fotelju, već da brane da se nikad više u džep građana ne vrati ona “kriminalna ruka” koja je decenijama harala građane Crne Gore, a koja je izbačena nakon velike pobjede 30. avgusta.

“Građani su dobili ono što im pripada; i besplatne udžbenike, i veće plate, i dječije dodatke, i veće penzije, i staračke naknade, i neradnu nedjelju, i zato nemoj slučajno da je nekom na pamet palo da dira ova istorijska dostignuća, jer će ga u suprotnom odnijeti demokratski narodni cunami koji to dozvoliti neće!”, kazao je Bečić.

On je dodao da su ova dostignuća ispisana istorija, baš kao što je istorijsko dostignuće i izvojevana pobjeda prilikom izbora nezavisnog Tužilačkog savjeta što je dominantna zasluga Demokrata.

“Podsjetio je predsjednik Demokrata okupljene da je tajno praćen od lica koje je EUROPOL označio kao visokorangirane članove Kavačkog klana u periodu kada je sadašnji premijer, a tadašnji koordinator svih službi bezbjednosti imao kriptovani telefon i SKAJ aplikaciju, dok je istovremeno šef klana Radoje Zvicer prosto nesmetano odšetao iz Crne Gore, od kada mu se gubi svaki trag. Crna Gora će u narednom periodu da sazna s kim je današnji premijer razgovarao i o čemu putem SKAJ aplikacije, kao i da li je bilo nekih zanimljivih susreta i s kim. Biće to zanimljivi odgovori! Uvijek sam tvrdio da borbu protiv kriminala mogu da iznesu samo ljudi čisti kao sunce, jer sa kriminalom nema dogovaranja, nema šurovanja, već ga morate pobjeđivati na svakom koraku i ciljati direktno u glavu!”, naglasio je Bečić.

Bečić se osvrnuo i na situaciju oko formiranja lokalne vlasti u Beranama, i kazao da su snage koje su protivnik aktuelne parlamentarne večine ostvarile zbirno ubjedljivu pobjedu sa devetnaeest mandata naprema šesnaest poraženih snaga.

“Tada je jasno rečeno da nema formiranja vlasti sa onima koji su izdali narod. U Nikšiću i Mojkovcu, iako smo pojedinačno, sami, imali najviše mandata, prepustili smo upravljanje opštinom zbog principa. U Beranama smo sami imali jednako kao i široka koalicija DF-a, i smatramo da nama treba da pripadne mjesto predsjednika opštine jer imamo ubjedljivo najkvalitetnijeg kandidata, Damjana Ćulafića. DF je to odbio. Onda su se u cilju pronalaženja rješenja javili ostali subjekti iz pobjedničke većine i predložili budvanski model rotacije na funkciji predsjednika opštine na period od dvije godine, koji su kolege iz DF-a odbile, iako je to izvorno njihov predlog iz Budve! Odbijanje kompromisa budi sumnju, jer se prirodno nadovezuje na sve one izjave da je onaj memorandum “čaj od nane”, da je Joković dobar čovjek koji “neće izdati”, da samo treba srušiti Vladu Zdravka Krivokapića i da će sve u Crnoj Gori procvjetati, ali bila bi jasnija i aktuelna imenovanja njihovih visokih funkcionera na značajne pozicije u ovoj nelegitimnoj vlasti. Ali ne želim još uvijek da vjerujem u to, i zato treba da damo par dana da preovlada razum jer se valjda niko neće poigrati sa voljom građana Berana”, kazao je Bečić.

On je kazao da se situacija u Beranama mora pošteno riješiti isključivo zbog Beranaca.

“Ovo je samo moje prijateljsko upozorenje da stvari riješimo na pošten način ako je interes građana svima na prvom mjestu. Ako ishod bude drugačiji, moraćemo malo ozbiljnije da porazgovaramo, pa da vidimo ko je ljuljao onu Vladu, ko je kumovao, ko je šurovao, ko je pomagao, ko je od koga dobio nalog za tako nešto i ko je šta dobio. Ali opet vam kažem, volim da dam šansu, i vjerujem da će razum na kraju preovladati”, kazao je Bečić.

Predsjednik Demokrata je svoje obraćanje zaključio riječima :”istorijski rezultati garantuju istorijske pobjede koje tek slijede, jer ove što su zbog šačice vlasti pobjegli na par mjeseci od suda naroda čeka samo još ubjedljiviji poraz”.

“Mi se predati nećemo i ne umijemo, a pobijediti zajedno hoćemo”, poručio je lider Demokratske Crne Gore.

Konvenciji su se obratili i predsjednik OO Demokrata Pljevlja, Milojica Tešović, izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin, predsjednik Odbora direktora rudnika uglja, Dušan Janjušević, kao i odbornik Demokrata u Skupštini opštine Pljevlja, Bojan Krvavac.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me