Britanci već spremaju plan za sahranu kralja Čarlsa Trećeg

Foto: Politika

Tek što je operacija Londonski most završena i pošto je kraljica Elizabeta Druga sahranjena, u javnosti se pojavila informacija da je već počela priprema naredne operacije u slučaju smrti njenog nasljednika, kralja Čarlsa Trećeg.

Bivši oficir kraljevske bezbјednosne strukture Sajmon Morgan rekao je da će operacija biti nazvana Menai most i da uključuje lični plan sahrane sadašnjeg kralja.

„Na žalost, od danas već počinje ozbiljno planiranje operacije Menai most“, rekao je Morgan za britanske medije.

Naime, prema njegovim riječima kralj ima 73 godine i sasvim je trezveno prihvatio ulogu i sve obaveze koje mu nova titula nalaže, a policija mora da planira budućnost i neminovne događaje.

Tako je po protokolu koji je postavljen šezdesetih godina isplanirana kraljičina sahrana koja je održana je 11 dana nakon njene smrti, prenosi Politika.

Hiljade ljudi iz cijelog sveta okupilo se u Londonu kako bi joj odali posljednju počast, a sve se odvijalo prema ranije utvrđenim bezbjednosnim protokolima.

Plan je uključivao objavu njene smrti, razdoblje službene žalosti i detalje za njenu državnu sahranu.

Kod za smrt kralja Čarlsa je „operacija Menai most”, nazvana po prvom gvozdenom visećem mostu na svijetu u Velsu.

Očekuje se da će operacija Menai most imati mnogo sličnosti s operacijom Londonski most, s planom koji će biti detaljno razrađen prije njegovog krunisanja.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me