Eskobar: Hitno izabrati sudije Ustavnog suda, potrebni vanredni parlamentarni izbori

Eskobar

Specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar u intervjuu za Atlantski savez na temu “Izgledi za evroatlantski put Zapadnog Balkana”, kazao je da sudije Ustavnog suda moraju biti izabrane urgentno, te da su Crnoj Gori potrebni prijevremeni parlamentarni izbori.

Iskazao je zabrinutost što je Crna Gora izgubila mnogo vremena u procesu pristupanja EU, odnosno zatvaranu poglavlja.

“Nadamo se da će Crna Gora nastaviti biti predvodnica u procesu pristupanja. Sad je izazov što postoji veoma duboka ustavna kriza. Postoje partije koje žele da proguraju izmjene Zakona o predsjedniku, a bez kvoruma u Ustavnom sudu, tako da ako bi neko želio da ispita ustavnost ovog akta, ne bi postojao sud koji bi to mogao učiniti”, rekao je Eskobar.

Nakon što se izaberu sudije Ustavnog suda i ode se na prijevremene izbore, kako dodaje, mora se fokusirati na važne stvari za ljude.

“To su reforma vladavine prava, ekonomija, borba protiv organizovanog kriminala, a ne stvari koje prave podjele – ko je Srbin, a ko Crnogorac i ko ide u koju crkvu”, poručio je, između ostalog, Eskobar.

Upitan što su barijere koje sprečavaju američke investiicje Eskobar je odgovorio da je to korupcija.

“To je najveći problem regije. Etnička rivalstva su samo maska za to. Sve nacionalističke partije u regionu su i najkorumpiranije”,  naveo je on.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.