(FOTO) Fabrika za preradu voća majke Petra Ivanovića imaće 1.477 kvadrata pod zemljom

Petar Ivanović

Kompanija “I-Wine”, koja je u vlasništvu Ljubice Ivanović – majke Petra Ivanovića, savjetnika za ekonomska pitanja predsjednika države Mila Đukanovića, u podgoričkom naselju Doljani gradi fabriku za preradu voža, koja će pod zemljom imati skoro hiljadu i po kvadrata.

To se može vidjeti u Idejnom rješenju, koje je u martu ove godine dostavljeno Glavnom gradskom arhitekti u Podgorici Filipu Aleksiću, a u koje je uvid imao portal PRESS.

Radi se o arhitektonskom rješenju, koje je izradila projektantska firma “Anleglini” iz Podgorice.

Na imanju Ivanovića u Doljanima gradi se “objekat za preradu voća (grožđa) od 1.913 m2 (od čega je 1.477 m2 ispod zemlje, a 436 m2 iznad zemlje), stambeni objekat: 120 m2, stambeni objekat: 91 m2, stambeni objekat sa skladištem: cca 130m2 (u toku je upis u Katastar)”

Pogledajte idejno rješenje za objekte:

Osim fabrike za preradu voća firma, koja je 100 odsto u vlasništvu majke savjetnika predsjednika države, na istoj lokaciji posjeduje vinariju i manju solarnu elektranu instalisane snage 9 kWp, koju čini 30 solarnih panela snage 300 Wp.

Elektrana je instalirana na krovu pomoćnog objekta na porodičnom imanju Ivanovića i pomoću nje se nadoknađuje potrošnja za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta.

“Postavljanje panela na krov objekta je izvršeno preko aluminijumske konstrukcije predviđene za postavljanje solarnih panela na krovovima koji su pokriveni crijepom i čija je krovna konstrukcija drvena”, objavljeno je na sajtu kompanije koja je sagradila solarnu elektranu Ivanovića.

Kompanija “I-Wine” bavi se proizvodnjom vina od grožđa. Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) njen izvršni direktor je Sava Ivanović, sin Petra Ivanovića.

Dnevni list “Dan” objavio je u januaru 2020. godine da je vladin Investiciono-razvojni fond (IRF), na čijem čelu je tada bio Zoran Vukčević, državnim novcem pomagao biznis porodice Petra Ivanovića, bivšeg ministra i sadašnjeg savjetnika za ekonomska pitanja predsjednika države Mila Đukanovića.

U 2019. godini kompanija „I-Wine“ dobila je od IRF-a kredit po izuzetno povoljnim uslovima od 1,1 milion eura za potrebe „izgradnje objekta za preradu grožđa“. To se može vidjeti u dokumentaciji vladinog fonda, ali i ostalih državnih organa.

Autor: Vl. O.

guest
Nije obavezno
3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me