IMOVINA porodice Veselina Vukotića: Sedam stanova, milionski vrijedne parcele

Veselin Vukotić

Porodica uhapšenog bivšeg predsjednika Odbora direktora kompanije “13. Jul Plantaže” Veselina Vukotića posjeduje milionski vrijednu imovinu u Crnoj Gori.

Prema podacima portala PRESS, radi se o imovini koja se nalazi u više crnogorskih gradova – Podgorici, Danilovgradu, Herceg Novom i Budvi.

Najviše nepokretne imovine posjeduje Ljiljana Vukotić, supruga Veselina Vukotića. Prema podacima Uprave za katastar i državnu imovinu Ljiljana Vukotić posjeduje četiri stana.

U katastarskoj opštini Sveti Stefan kupila je stan od 63 kvadrata i garažu od 13 m2.

List nepokretnosti

Stan od 34 kvadrata, koji je takođe stečen kupovinom, posjeduje na Cetinju. Tu su i dva stana u Podgorici, jedan od 101 m2 i drugi od 146 kvadrata, dvije garaže i nestambeni prostor.

Veći stan nalazi se u zgradi koju je gradila firma Čelebić, koja je u vlasništvu Tomislava Čelebića – poslovnog partnera Veselina Vukotića i Mila Đukanovića, predsjednika države.

Dio imovine u Podgorici

Ljiljana Vukotić posjeduje milionski vrijednu nepokretnu imovinu u Herceg Novom, u katastarskoj opštini Radovanići, gdje cijena kvadrata dostiže i 500 eura.

U toj katastarskoj opštini vodi se kao vlasnik voćnjaka pete klase od 4.651 m2. U istom mjestu posjeduje i zajedničku parcelu od 1.080 m2 sa Olivijom Ivanović, suprugom Petra Ivanovića, savjetnika predsjednika države.

Lokacija na kojoj se nalazi parcela Vukotićeve

U dijelu tereti lista nepokretnosti u januaru 2008. godine evidentirana je hipoteka u korist nekadašnje Hipo Alpe Adria banke na iznos od 745.000 švajcarskih franaka.

Teret upisan još 2008. godine

Ljiljana Vukotić posjeduje parcele od nekoliko hiljada kvadrata i u Opštini Danilovgrad (KO Novo selo).

Veselin i Liljana Vukotić imaju tri kćerke – Milicu, Milenu i Mariju, koje su takođe stambeno obezbijeđene i koje posjeduju tri stana u Podgorici (62, 79 i 47 kvadrata).

Prema podacima Uprave za katastar i državnu imovinu, rektor i suvlasnik Univerziteta Donja Gorica (UDG) nema stanova registrovanih na svoje ime.

Ima međutim oko 5.787 kvadrata zemljišta u katastarskoj opštini Novo selo.

Bivši članovi Odbora direktora podgoričke kompanije “Plantaže” Veselin Vukotić, Božidar Mihailović, Đorđe Rajković, Sead Šahman, Duško Perović i Anica Hajduković uhapšeni su u ponedjeljak 11. jula po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT),

Nakon što su saslušani u tužilaštvu Hajdukovićeva je puštena da se brani sa slobode, dok je ostalima određen pritvor od 30 dana.

Iz policije je saopšteno da su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju u vezi sa poslom sa kompanijom “OMP inžinjering”.

Autor: Vl. O.

guest
Nije obavezno
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.