Ivanović ne razumije šta mu se optužnicom stavlja na teret

Ivanović, foto: Dan

U podgoričkom Višem sudu održano je ročište za kontrolu optužnice u predmetu “Abu Dabi fond”. Jedan od okrivljenih, Petar Ivanović istakao je da ne razumije šta mu se optužnicom stavlja na teret.

“Kome sam ja to pribavio korist ako je neko vratio cijeli kredit”, pita se Ivanović.

Ivanović je govorio i o nekoliko kredita koji nijesu redovno vraćani.

“Obezbijeđene su kolaterale sa vrijednošću koja prevazilazi vrijednost datog kredita. Da je pokrenut postupak naplate kolaterala onda bismo vidjeli da li sam nekom pribavio korist ili ne”, istakao je Ivanović.

Bivši direktor IRF-a Zoran Vukčević je istakao da se uloga IRF-a odnosila samo na formalno pravni aspekt hipoteke te da IRF na osnovu ugovora o poslovnoj saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, IRF-a nije mogao da daje bilo kakvo misljenje u vezi sa kolateralama koje se odnosila na preduzeće “IMGradina“ DOO Rožaje.

Procjenitelj Milan Adžić, istakao je da nije radio nista mimo zakona i propisa dok je jos jedan bivši ministar poljoprivrede Budimir Mugoša saopštio da ostaje pri iskazu branioca.

Njegova advokatica je navela da nema dokaza da je Mugoša izvršio djelo koje mu se stavlja na teret i između ostalog je poručila da nijedna isplata nije bila u toku mandata Mugoše već kasnije.

S druge strane tužilac Vukas Radonjić smatra da postoji dovoljan stepen sumnje da se postupak nastavi kroz fazu glavnog pretresa.

Sud će o optužnici SDT-a odluciti, u kako je saopšteno, zakonskom roku.

Izvor: RTCG

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.