Kulturni centar Novog Sada spreman da podrži Budvu u osvajanju titule Evropske prijestonice kulture

Foto: Kulturni centar Novi Sad

Sociolog i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović izjavio je danas da je Kulturni centar Novog Sada, kao krovna ustanova kulture u tom gradu, bio kamen temeljac i jedna od ključnih tačaka u procesu osvajanja titule Evropske prestonice kulture, je spremna da pruži svaki vid pomoći, podrške i savjeta kako bi ova prestižna titula stigla i u Budvu.

„Programski sadržaji koji se tokom godine realizuju u Novom Sadu ne predstavljaju samo dobitak i uspjeh na polju kulture, već i mnogo više od toga – daju snažan doprinos brendiranju i vidljivosti grada na svjetskoj mapi. Ti procesi automatski privlače turiste, umetničke trupe i investitore različitih profila. Turisti su u Novom Sadu konstanta u toku čitave godine, a ne samo tokom ljetnjih mjeseci. Budva bi tako imala značajno povećanje broja noćenja i veliki priliv u budžet, i to od januara do decembra”, izjavio je Panaotović.

„Budva sa svim svojim potencijalima, istorijskim nasljeđem i ljepotom na pjeni od mora zaslužuje jednu ovakvu titulu, a mi, koji imamo iskustvo u osvajanju te titule, pružićemo podršku i pomoći bratskom gradu na svaki način”, zaključio je Panaotović

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.