Marjanu Junčaju istekao mandat

Junčaj Foto: PG BIRO

Gradski menadžer Marjan Junčaj završiće danas radni angažman u Glavnom gradu. Na toj funciji stupio je 11. febuara 2019. godine kada je na čelu Podgorice bio Ivan Vuković. Junčaj je za “Dan” potvrdio da mu se danas završava mandat te da napusta lokalnu samoupravu.

U skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi mandat menadžera traje pet godina i na toj poziciji sam zvanično od 11. februara 2019. godine do danas. Dalji radni angažman nastavljam u privatnom sektoru. Funkciju menadžera sam obavljao puni mandat i preporučujem i podstićem sve koji ispunjavaju uslove da se prijave na konkurs kada bude objavljen jer ova funkcija pruža priliku i istinski nevjerovatnu bliskost sa građanima, priliku da upravo vi dobijete šansu da riješite neki od njihovih problema, nevjerovatno iskustvo u to doba razvoja grada kao i doprinos državi koju volimo jer je opet Podgorica najveći grad u kojem se odvija 60 odsto ekonomske aktivnosti. Rezultati i sam rast gradskog budžeta pokazuje koliko je atraktivan poslovni ambijent u Podgorici – saopštio je Junčaj.

Gradski menadžer je zadužen za predlaganje i učešće u pripremi i realizaciji planova i programa razvoja grada kojima se podstiče ekonomski razvoj, preduzetnička inicijativa i javno-privatno partnerstvo, zatim za pripremu i upravljanje projektima koji se finansiraju iz međunarodnih fondova i drugih izvora i za praćenje njihove realizacije. Takođe, zadužen je za izradu informacija i izvještaja o realizaciji gradskih projekata, zatim za iniciranje izmjena i dopuna propisa koji otežavaju poslovnu inicijativu, kao i za druge poslove koje menadžeru povjeri gradonačelnik.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.