Milatović: Uradiću sve dok budem na ovoj poziciji da između naše države i dijaspore postoji iskreno partnerstvo

Uoči Generalnog zasijedanja skupštine Ujedinjenih nacija predsjednik Crne Gore Jakov Milatović bio je gost predstavnika crnogorske dijaspore u Njujorku.

Domaćin susreta bio je uspješan crnogorski biznismen i filantrop Dino Redžić.

“Nije bez razloga to što sam posjetu Njujorku počeo upravo sastankom sa našom dijasporom. Kao Predsjednik Crne Gore biću najveći prijatelj i iskreni saborac i sagovornik naše dijaspore koja je brojna i veoma uspješna. Danas sam poslao jasnu i važnu poruku da je crnogorska dijaspora sastavni dio Crne Gore i da ću uraditi sve, dok budem na ovoj poziciji da između naše države i dijaspore postoji iskreno partnerstvo, da puno više radimo sa našom dijasporom i da je se ne sjetimo samo svake četvrte godine prije izbora, nego da u iskrenom savezništvu i prijateljstvu sarađujemo na projektima na dobrobit građana i sveukupnog razvoja Crne Gore. Kao čovjek koji je bio dijaspora, imam dodatan senzibilitet prema našoj dijaspori i mislim da je ona to prepoznala”, poručio je predsjednik Milatović.

Predstavnici dijaspore upoznali su predsjednika Milatovića sa poteškoćama sa kojima se susrijeću po pitanju ostvarivanja prava na crnogorsko državljanstvo, i istakli važnost poboljšanja perspektive za mlade u Crnoj Gori, jačanja obrazovnog i zdravstvenog sistema i izgradnje infrastrukture. Ocijenili su i da različite biznis barijere otežavaju mogućnost ulaganja u Crnu Goru.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.