Na predlog ministra Mujovića evropski eksperti u Odboru EPCG

Ministar energetike i rudarstva prof.dr Saša Mujović predložiće Vladi Crne Gore tri kandidata za članove Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore i to prof. dr Jovica Milanović, dekan, Elektrotehničkog fakulteta u Mančesteru, prof. dr Vladimir Katić, profesor FTN u Novom Sadu i prof. dr Zoran Miljanić, profesor na ETF u Podgorici.

Impresivne biografije predloženih kandidata otvaraju novo poglavlje u razvoju najveće državne kompanije, u skladu sa obećanjem ministra Mujovića da će u odborima direktora energetskih kompanija pobijediti stručne reference i profesionalno iskustvo.   

Jovica Milanović je dekan Elektrotehničkog fakulteta u Mančesteru, počasni profesor Univerziteta u Kvinslendu, Australija, i gostujući profesor Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu. Pored impresivnog akademskog rada, napisanih preko 620 publikacija, bio je konsultant na brojnim projektima u oblasti industrijskog razvoja i  član savjetodavnih tijela međunarodnih kompanija. Svojim stručim refencama i znanjem učestvovao je u obezbjeđivanju grantova u iznosu od preko 83 miliona funti.Bogato međunarodno i regionalno iskustvo u razvoju energetskih sistema predstavlja resurs koji će doprinijeti razvoju EPCG.

Vladimir Katić je utemeljivač snažnog FTN-a u Novom Sadu, koji se tretira kao najbolji tehnički fakultet u region. Napravio je prvu solarnu elektranu u Srbiji i kreirao atlas vjetrova u Srbiji. Bio je nosilac ili saradnik na 15 međunarodnih i 50 domaćih naučnih projekata ili studija. Najpoznatije stručne studije su mu vezane za istraživanje kvaliteta električne energije.

Zoran Miljanić smatra se jednim od najvećih crnogorskih stručnjaka u oblasti elektro energetskih sistema, sa ogromnim brojem realizovanih projekata u oblasti prenosne i distributivne mreže, i priključenja obnovljivih izvora energije i analiza njihovih uticaja na mrežu.

Izvor: Dan

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.