Osumnjičeni za ubistvo djevojke u Beogradu napustio CG prije raspisivanja potjernice

Foto: FB/Novosti

Dvadesetčetvorogodišji Jetmir Gočaj, samozvani planinarski vodič iz sela Vusanje podno Prokletija, nadomak Gusinja, koji je osumnjičen za ubistvo Ivane Krivokapić (26) iz Lovćenca, krajam decembra u Beogradu, napustio je Crnu Goru, zvanično je potvrđeno “Novostima” iz više izvora, i to najmanje četiri ili pet dana prije nego što je, 18. januara, NCB Interpol Beograd za njim raspisao međunarodnu potjernicu.

Istražitelji sumnjaju da je baš on usmrtio Ivanu gušenjem 23. decembra 2022, u toku noći između 00.37 i 5.30 ujutru, u njenom iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Mirijevo.

– Službenici Uprave policije su, po međunarodnoj potjernici, pokušali da lociraju i privedu Gočaja, ali ovog državljanina Crne Gore nisu našli na prijavljenim lokacijama.

Operativne aktivnosti Uprave policije i dalje su u toku, a sa svim činjenicama upoznali smo i nadležni organ Republike Srbije zvaničnim kanalima. Napominjemo da Uprava policije, u okviru svojih zakonskih mogućnosti, preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u ovom slučaju – saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Kako “Novosti” saznaju, policija je pretresla kuću Gočaja u Vusanju, ali i njihov katun u dolini Grebaje, ispod samih Prokletija.

– Jetmir je, najvjerovatnije, pobjegao na Kosmet – tvrde izvori bliski istražiteljima, što je i prije raspisivanja crvene Interpolove potjernice za njim nagovijestio izvor “Novosti” iz Gusinja.

– Njegova majka je iz Peći. On tamo ima ujake, prilično brojnu rodbinu. Računa na to da ga tamošnja policija neće tražiti i da će tu biti siguran neko vrijeme. Mogao je iz Vusanja lako da ode i u Albaniju, jer dobro poznaje teren i za njega nema tajni kada je riječ o putevima ka ove dvije teritorije. Sada se spekuliše da bi sa falsifikovanim ispravama mogao da se domogne Amerike, gdje, kao i mnogi odavde, takođe ima rodbinu.

Gočaj je danima prije nego što je za njim raspisana potjernica, činilo se, bezbrižno sa slušalicama u ušima šetao Gusinjem i Grebajama, negirajući bilo kakvu vezu sa gnusnim zločinom. Čim su učestali medijski navodi o raspisivanju potjernice za njim, iznenada je napustio Vusanje, gdje je bio poznat svima, posebno mlađem svijetu, ali i brojnim planinarima koji tokom sezone prosto “okupiraju” ovaj kraj.

Gusinjem su poslednja dva dana počele da kolaju priče o Belgiji, kao destinaciji koje se dokopao Jetmir u bjekstvu od istražitelja, koji ga traže zbog sumnje da je počinio zločin, za koji bi, ukoliko se dokaže da ga je počinio, dobio kaznu od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora.

– Jetmir je tu djevojku upoznao na jednoj od tura po Prokletijama – kaže naš sagovornik iz Gusinja.

– Ne znam prirodu njihovog prijateljstva, ali znam da je ta djevojka dolazila više puta ovdje.

Izvor: Novosti

guest
Nije obavezno
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.