Preminuo legendarni pjevač, kultne grupe Parni valjak, Aki Rahimovski

Aki Rahimovski

Legendarni pjevač, jedne od najčuvenijih rock grupa hrvatske i jugoslovenske muzike Aki Rahimovski, preminuo je danas u Novom Mestu (Slobenija) u 66. godini, saopštili su na fecebook stranici članovi Parnog valjka.

“Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski”, napisali su u kratkoj objavi članovi grupe.

Rahimovski je već neko vrijeme živio u Sloveniji, a jutros mu je pozlilo u Novom Mestu i čuveni pjevač je preminuo samo dvije godine nakon što je posao otac djevojčice koju je dobio sa Slovenkom Barbarom Vesel.

Više od 40 godina ljubitelji muzike odrastali su uz vanvremenske hitove Parnog valjka i prepoznatljiv glas Rahimovskog koji je dopirao iz svih stanova nekadašnje Jugoslavije, ali i širom svijeta.

Njegova mekoća glasa i lakoća pjevanja bila je prepoznatljiva već kod prve izgovorene riječi, a pjesme Parnog valjka bile su decenijama među najslušanijim i nalazile su se na vrhu top lista.

I danas kada Akija više nema u našim muzičkim izborima sve će još mirisati na njega, baš kao što smo kao mladi maštali da u nešim stanovima “sve još miriše na nju”.

Otišao je legendarni pjevač, ali iza njega je ostao nezaboravni muzički opus uz koji će odrastati, baš kao i mi, naša djeca, ali i unuci.

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me