Prve državne mašine ušle u korito Morače, neće da kradu šljunak već saniraju štetu

Sa lokacije na kojoj je počela sanacija Foto: Fejsbuk

Sanacija devastiranog korita rijeke Morače konačno je počela, javio je ekološki aktivista i novinar Vuk Vujisić.

Prema podacima portala PRESS, on se pozvao na informacije koje je dobio od Zorana Lakušića, predsjednika Odbora direktora Regionalnog vodovoda.

“Lijepe vijesti jutros za rijeku Moraču i vodoizvorište Bolje sestre posle toliko godina. Ovo su prve mašine i to državne u Morači koje neće devastirati i krasti već započeti sanaciju obale i izgradnju nasipa.

Mašine Zaštite prostora Crne Gore su na terenu po nalogu Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma gdje će u skladu sa projektom Regionalni vodovod Crnogorsko primorje započeti izgradnju privremenih nasipa kako bi vratili Moraču u prirodni tok i kako bi se stekli uslovi za sanaciju njene obale i dna, a time se podiže i nivo vodoizvorišta sa kojeg vodu piju građani primorja.

Čestitke za početak ovih radova.

U evropskoj Crnoj Gori Regionalni vodovod igra ključnu kariku razvoja, a Morača bi trebalo biti zdrava rijeka za sve građane uz lijepo šetalište i plaže, a ne kao do sada da služi samo kao bankomat za eksploatatore i devastatore”, poručio je na Fejsbuku Vujisić.

Foto: Fejsbuk

Redakcija portala PRESS

Ovaj tekst i video zapis nastao je u okviru Programa “Direktno otvaranje radnih mjesta” (Javni rad), koji je podržan od Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.